لینک سازی داخلی چیست؟

لینک سازی داخلی چیست؟

همه افرادی که به نوعی با دیجیتال مارکتینگ و سئو مرتبط هستند کلمه لینک‌سازی داخلی را شنیده‌اند. اما اهمیت لینک‌سازی داخلی در کجاست؟

امروزه بازارهای آنلاین بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. خصوصا با وجود اپیدمی کرونا فرصت مناسبی برای بازارهای آنلاین بوجود امده است تا کارایی خود در رفع نیازهای مردم را نشان دهند.

اما بازارهای آنلاین به فضای اینترنت و مهم تر از آن گوگل وابسته است. افراد برای رفع نیازهای خود سوالات و خواسته‌های خود را در گوگل جستجو می‌کنند.

در نتیجه این سرچ که در کادر گوگل انجام می‌شود، لیستی از وبسایت‌های برتر نشان داده می‌شود. قرار گرفتن در بالای لیست گوگل برای سایت‌ها بسیار مهم است؛ زیرا با توجه به بررسی‌های انجام شده معلوم شده است که 90 درصد از افراد پس از جستجو روی سه لینک اولی که در گوگل قرار گرفته‌اند کلیک کرده و احتمال خیلی پایینی وجود دارد که افراد وارد صفحه دوم شوند.

چرا قرار گرفتن در صفحه اول گوگل اهمیت بسیار بالایی دارد؟

چرا قرار گرفتن در صفحه اول گوگل اهمیت بسیار بالایی دارد؟

مثال معروفی که در این زمینه وجود دارد این است اگر می‌خواهید چیزی هرگز دیده نشود آن را در صفحه دوم گوگل قرار دهید. البته این مثال حالتی از اغراق داشته ولی آمارها نشان می‌دهد بازدید از صفحه دوم در گوگل بسیار کم اتفاق می‌افتد بنابراین تقریبا همه سایت‌ها علاقمند هستند تا در صفحه اول جستجوی گوگل و مخصوصا سه لینک اول قرار بگیرند.

در دیجیتال مارکتینگ به بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو در جهت قرار گرفتن در لینک های بالایی گوگل، سئو گفته می‌شود. سئو تکنیک‌های مختلف و زیادی دارد که می توانید در اینجا مطالعه کرده و یا در دوره‌های آموزشی سئو شرکت کنید. اما در این مقاله به اهمیت لینک‌سازی داخلی بعنوان فاکتوری مهم در سئو داخلی سایت اشاره می‌کنیم.

لینک سازی داخلی چیست؟

لینک سازی داخلی

منظور از لینک‌سازی داخلی ایجاد لینک‌هایی در صفحات وب‌سایت است که به صفحات دیگری در همان سایت داده می‌شود. لینک‌سازی داخلی در واقع مسیری میانبر برای کاربر و کراولرهای گوگل است تا به راحتی مطالب مورد نیاز خود را در سریع‌ترین زمان ممکن پیدا کنند.

با استفاده از لینک‌سازی داخلی کاربران و ربات های گوگل می‌توانند به‌راحتی صفحات دیگر وب‌سایت را پیدا کرده و مطالب موجود در آنها را بررسی کنند. همه لینک‌هایی که در سایت برای مثال در هدر فوتر و بنرهای مختلف به صفحات دیگر سایت داده می شود در واقع لینک‌ داخلی هستند.

در صورتی که لینک‌های داخلی در سایت وجود نداشته باشند کاربران و ربات‌های گوگل از وجود سایر صفحات در وب‌سایت مطلع نشده و صفحاتی که به این خاطر در واقع مخفی شده‌اند تاثیر خود را در جذب مخاطب و اعتبار گوگل از دست می‌دهند.

تفاوت لینک‌سازی داخلی و خارجی در چیست؟

تفاوت لینک سازی داخلی و خارجی

لینک‌سازی داخلی و خارجی با هم از یک نظر فرق دارند. در لینک‌سازی داخلی همان‌طور که گفته شد مقصد لینک‌ها صفحات دیگر همان وب‌سایت هستند اما در لینک‌سازی خارجی مقصد لینک صفحات وب‌سایت‌های دیگر هستند که اصطلاحا لینک‌سازی خارجی نامیده می‌شود.

چرا لینک سازی در سئو از اهمیت زیادی برخوردار است؟

اهمیت لینک سازی داخلی در سئو

هم لینک‌های داخلی و هم لینک‌های خارجی اهمیت بالایی دارند. در واقع کراولرهای گوگل وقتی صفحه‌ای را ایندکس می‌کنند به سراغ لینک‌های موجود در آن می‌روند تا بقیه صفحات مرتبط با آن را نیز بررسی و ایندکس کنند.

در واقع اگر لینک‌سازی چه داخلی و چه خارجی انجام نشود کراولرها و کاربران قادر نخواهند بود صفحات وب‌سایت‌ها را پیدا کنند. این گونه صفحات که هیچ لینک داخلی در آنها وجود ندارد صفحات یتیم نامیده می‌شوند. این صفحات نمی‌توانند در گوگل ایندکس شوند و کاربران نیز نمی‌توانند آنها را پیدا کنند.

انواع لینک‌سازی در سئو

انواع لینک سازی در سئو

در مجموع لینک‌ها به سه تقسیم می‌شوند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • لینک داخلی
  • لینک خارجی
  • بک لینک

همان‌طور که گفته شد لینک‌داخلی به لینک‌های داخل خود سایت که مبدا و مقصد آن صفحات مختلف یک سایت هستند گفته می‌شود. لینک خارجی اما لینک‌هایی هستند که از سایت خودمان با مقصد سایت‌های دیگر می‌دهیم. در نهایت بک‌لینک ها هستند که از سایت‌های خارجی و غیر از سایت خودمان با مقصد سایت ما داده می‌شوند.

آموزش لینک‌سازی داخلی

تا اینجا با مفهوم و اهمیت لینک‌سازی داخلی در سئو و تفاوت آن با لینک‌های داخلی آشنا شدیم. لینک‌سازی داخلی سایت دارای یک سری اصول و قواعد است که اگر رعایت نشود می‌تواند به سئوی وب‌سایت شما آسیب جدی وارد کند. در ادامه به بررسی تکنیک‌ها و مراحل ساخت لینک داخلی به صورت صحیح و اصولی خواهیم پرداخت.

نحوه انتخاب متن صحیح ( انکر تکست – Anchor Text )

نحوه انتخاب انکر تکست

وقتی ما لینکی داخلی را به صفحات دیگر می‌دهیم این لینک ممکن است بر روی یک عکس یا یک کلمه قرار بگیرد.

در صورتی که روی کلمه خاصی لینک‌گذاری کنیم کلمه مورد نظر که لینک روی آن قرار گرفته است انکر تکست نامیده می‌شود. انکرتکست برای شناخت موضوع صفحه مقصد بسیار اهمیت دارد؛ در گذشته و قبل از آپدیت‌های جدید گوگل معمولا انکرتکست همان کلمه کلیدی انتخاب میشده است.

اما با آپدیت‌های جدید گوگل اینکار به نوعی اسپم شناخته شده و ممکن است سایت جریمه شود. منطق گوگل بر این اساس است که شدنی نیست که تمام انکرتکست‌های یک سایت از یک کلمه کلیدی خاص انتخاب شده باشند.

بنابراین باید توجه کنید چه در لینک‌سازی داخلی سایت و چه بک لینک سازی و لینک های خارجی هرگز به صورت ثابت از یک کلمه استفاده نکنید و سعی کنید کلمات مرتبط تری برای این کار انتخاب کنید.

رنگ متن انکر تکست

رنگ انکر تکست

انکر تکست کلمه ای است که کاربر با کلیک بر روی آن به صفحه دیگر در وب‌سایت شما منتقل می‌شود و همچنین شامل کلمه کلیدی است که  موتورهای جست‌وجو برای تعیین موضوع صفحه از آن استفاده می‌کنند. برای نشان دادن لینک‌ها در صفحات وب‌سایت معمولا برای انکرتکست‌ها رنگ متفاوتی از رنگ متن زمینه استفاده می‌شود. رنگ متن انکرتکست به صورت استاندارد آبی رنگ با یک زیر خط است. این روش از گذشته برای مشخص کردن لینک‌ها استفاده می‌شده و به صورت استاندارد درآمده است. اما امروزه می توان با تغییر در کد های  HTML و CSS رنگ  آن ها را تغییر داد.

تعداد مناسب لینک در لینک ساز داخلی

تعداد مناسب انکر تکست

تعداد لینک‌های داخلی برای هر سایت باید محدود باشد. گوگل در گذشته ماکسیمم تعداد لینک 100 عدد را به صورت ضمنی اعلام کرده بود اما باید توجه کنیم که منطق لینک‌ها و اعتبار آنها بسته به میزان کل اعتبار سایت بین لینک‌ها تقسیم می‌شود و هر چه تعداد لینک‌ها بالاتر باشد طبیعتا ارزش هر لینک داخلی پایین‌تر خواهد آمد.

در سئوی سایت باید توجه کنید که هیچ کاری را به صورت غیر طبیعی و اسپم نباید انجام داد. گوگل هرگونه کار غیر عادی در سایت را درک کرده و ممکن است سایت مزبور را پنالتی کند.

چگونی افزایش اعتبار یا اتوریتی توسط لینک‌سازی

نحوه افزایش اتوریتی با لینک سازی

منطق گوگل در زمینه لینک‌سازی به این شکل است که اگر از یک صفحه وب‌سایت به صفحه دیگری لینک داده شود معنی این کار این است که این دو صفحه مکمل هم بوده و کار انتقال اطلاعات به کاربر را تکمیل می‌کنند بنابراین لینک‌سازی می‌تواند اعتبار صفحات مختلف را نرمال سازی کند. در صورتی که یک صفحه از سایت هیچ لینکی نداشته باشد نمی‌تواند از اتوریتی یا اعتبار سایر صفحات برای افزایش اعتبار بهره‌مند شود.

گوگل روز به روز قدرتمند‌تر می‌شود و هوش بالاتری پیدا می‌کند. اما هنوز قواعد اصلی بازی پابرجا هستند.

هدف اصلی لینک‌سازی، کاربر است!

هدف از طراحی و ساخت یک وب‌سایت رفع نیازهای کاربران است. در واقع گوگل خود را به‌جای کاربران قرار می‌دهد و سایت‌ها را بررسی می‌کند و در این راه از روش‌های مختلفی برای شناخت کیفیت هر سایت استفاده می‌کند.

انکرتکست

در این مورد لینک‌سازی هم یکی از روش‌هایی است که بر اساس آن گوگل می‌تواند سایت‌ها را پیدا کرده و مورد بررسی قرار دهد. در این میان انکرتکست به‌عنوان عاملی برای شناسایی کیفیت و اهمیت لینک بکار برده می‌شود.

روی دیگر سکه در لینک‌سازی

لینک سازی داخلی در سئو

لینک‌سازی یکی از راه‌های افزایش اعتبار دامنه است اما مانند شمشیری دو لبه عمل می‌کند و همان‌قدر که می‌تواند برای وب‌سایت مفید باشد در صورت استفاده نابجا می‌تواند برای وب‌سایت مضر بوده و سایت را دچار جریمه‌های گوگل کند.

باید توجه داشته باشیم که گوگل هر گونه فعالیت ساختگی و مصنوعی در سایت را تا حد زیادی متوجه می‌شود و باید برای جلوگیری از پنالتی شدن از این کار که به نوعی سئوی کلاه سیاه نام دارد پرهیز کنیم.

مراحل ساخت لینک داخلی 

تا به اینجا سعی کردیم توضیحات جامعی در رابطه با لینک‌سازی داخلی و اهمیت آن بگوییم. حال می‌خواهیم به صورت خلاصه وار کارهایی که برای انجام این تکنیک در سئو باید انجام دهید را برایتان شرح دهیم. مراحلی که باید برای انجام لینک‌سازی داخلی سایت خود به کار ببرید، عبارت است از:

  1. ایجاد خوشه بندی محتوایی

  2. تولید محتوا و مشخص نمودن انکرتکست ها

  3. لینک سازی بین محتواهای مرتبط

  4. لینک دادن از مقالات پر بازدید به محتواهای جدید

در اینجا توضیحات کامل در رابطه با لینک سازی داده شد.همان طور که گفته شد لینک سازی یکی از مهم ترین قسمت‌های سئو می‌باشد که با استفاده درست از آن می‌توان کمک به سزایی به بهبود رتبه کرد. برای یادگیری این مبحث بسیار مهم و کاربردی پیشنهاد ما شرکت در دوره سئو می‌باشد تا به خوبی تکنیک‌های مربوط به لینک سازی را فرا بگیرید.

برای شرکت در این دوره ، از طریق صفحه ارتباط ما من ، تماس بگیرید.

اگر در این مقاله هر سوالی برای شما ایجاد شد، در بخش نظرات پاسخگوی سوالات شما هستم.

چرا لینک سازی داخلی مهمه؟

لینک سازی داخلی باعث می‌شود یک معماری صحیحی برای سایت داشته باشید و اعتیار صفحات سایت را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. اینگونه کاربر به راحتی به تمامی مطالب سایت دسترسی دارد.

آیا لینک سازی داخلی برای سئو مهم است؟

قطعا این کار یکی از الزامات موفقیت سئوی وبسایت شما است. وجود لینک‌سازی‌های هدفمند در سایت شما به گوگل می‌فهماند چه صفحاتی از سایت مهم است که باید به کاربران نمایش داده شود.

آیا در لینک سازی داخلی باید لینک در صفحه جدید باز شود؟

خیر تمامی لینک‌ها بهتر است در همان صفحه باز شود.

5 Comments

  • تجربه ای که من از لینک سازی داخلی داشتم این بود که من میخواستم یه صفحه رو بیارم بالا ولی چون به یک صفحه دیگم هم لینک دادم هم لینک گرفتم اون زودتر روی یه کلمه دیگه اومد بالا. اصلا لینک سازی داخلی معجزه میکنه.

  • سلام، مطلب بسیار مفیدی بود. فقط من یک سوال داشتم و اونم اینه که چرا میگن در لینکسازی داخلی از نام برند برای انکرتکست استفاده نکنیم؟

  • سلام ممنون از مقاله خوبتون.ببخشید تعداد کل لینک سازی داخلی در هر صفحه حداقل باید چند تا باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *