ریدایرکت چیست؟

یکی از موضوعات مهم در سئو که ممکن است به آن برخورده باشید این است که گاهی اوقات شما نیاز دارید که محتوای قدیمی خود را حذف و یا به  صفحه دیگر منتقل کنید، دامنه خود را عوض کنید و آدرس صفحات خود را تغییر دهید به گونه‌­ای که اعتبار و ترافیک شما نیز به صفحه جدید منتقل شود و رتبه شما به دلیل تغییر و حذف صفحات افت نکند. برای حل این مسئله با  استفاده از ریدایرکت در سئو تکنیکال، کاربر با واردکردن آدرس قبلی، به­‌طور خودکار به یک آدرس دیگر منتقل می‌شود؛ در­نتیجه از نشان دادن صفحه ناخوشایند 404 به کاربر جلوگیری می‌­کند. این روش برای فرستادن کاربر و موتور­های جست‌­و­جو به یک آدرس متفاوت از آدرس وارد­شده است.

انواع ریدایرکت

سمت سرور

این نوع ریدایرکت دارای یک کد وضعیت است که با  3XX  شروع می‌شود و باعث می­‌شود مرورگر صفحه دیگری را نمایش دهد. 

ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 یک انتقال دائمی است و بزرگ­ترین مزیت آن انتقال 90-99% اعتبار و ترافیک شما به صفحه جدید است.­ گوگل صفحه جدید مورد نظر شما را ایندکس خواهد کرد. برای استفاده از ریدایرکت 301 باید دقت زیادی داشته باشید زیرا اگر بعداً نظر خود را تغییر دهید و بخواهید آن را حذف کنید ممکن است آدرس شما رتبه خود را از دست بدهد! حتی اگر ریدایرکت‌ها را نیز عوض کنید، به شما کمک نمی‌­کند صفحه قدیمی را به رتبه قبلی خود برگردانید. بنابراین نکته اصلی که باید به یاد داشته باشید این است که هیچ راهی برای خنثی‌­سازی ریدایرکت 301 وجود ندارد. پس برای جلوگیری از دست‌دادن رتبه‌­بندی و کمک به موتور­های جست­‌و­جو در درک تغییراتی که انجام داده­‌اید، مدیریت ریدایرکت­‌ها بسیار مهم است.

از کاربرد‌های ریدایرکت301 می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انتقال دامنه به www یا برعکس

در انتخاب دامنه خود با www و بدون آن دقت کنید، زیرا موتورهای جست‌­وجو آن­‌ها را به عنوان دو وب‌­سایت جدا در نظر می­‌گیرند و باعث ایجاد محتوای تکراری و کنیبال بین صفحات می‌شود. پس نام دامنه خود را همیشه ثابت با www یا بدون آن در نظر بگیرید و اگر در صفحات مختلف با هم متفاوت هستند، حتما از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

انتقال سایت به دامنه جدید

گاهی اوقات به دلایل متعددی مانند ریبرندینگ نیاز است که دامنه خود را تغییر دهید. برای اینکه کاربر با وارد­کردن دامنه قبلی به‌­طور خودکار به دامنه جدید شما منتقل شود باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

انتقال دامنه‌های مختلف به دامنه اصلی

امکان دارد کاربران نام دامنه شما را به اشتباه وارد کنند و این باعث می­‌شود که سایت شما برای آن­ها نمایش داده نشود. به همین دلیل شما دامنه‌­های مختلف و نزدیک به دامنه اصلی خود را خریداری و با ریدایرکت، آن‌­ها را به دامنه اصلی خود انتقال می­‌دهید. هر وقت کاربر دامنه‌های مختلف را وارد کرد، به صفحه اصلی و مورد نظر شما منتقل می‌­شود.

ریدایرکت  دامنه از HTTP  به  HTTPS
انتقال  دامنه از HTTP به HTTPS

انتقال  دامنه از HTTP  به HTTPS

امروزه گوگل سایت های HTTPS را ترجیح می­‌دهد زیرا این سایت‌­ها سریع­ و ایمن هستند و کاربران نیز از وب­سایت‌­ها انتظار امنیت زیادی دارند. به همین دلیل وب‌سایت­‌هایی با پروتکل HTTP که از امنیت بالایی برخوردار نیستند، مرورگرها یک پیام NOT SECURE به کاربر نشان خواهند داد و او را متوجه ناامنی سایت خواهندکرد! بنابراین اگر سایت شما دارای پروتکل HTTP است بعد از فعال کردن ssl، کاربران که به صفحه قدیمی HTTP شما دسترسی دارند باید با ریدایرکت 301 به‌­طور خودکار و دائم به  HTTPS منتقل شوند.

جلوگیری از محتوای تکراری (duplicate content)

محتوای تکراری زمانی اتفاق می‌­افتد که محتوای یکسان در بیشتر از یک آدرس وجود داشته باشد. این اتفاق باعث می‌­شود که موتور­های جست‌­وجو ندانند کدام صفحه را باید ایندکس کنند و یا متوجه نمی‌­شوند که باید کدام صفحه را رتبه‌­بندی کنند که باعث می­‌شود با هم رقابت کنند و کنیبالیزیشن رخ دهد و در نتیجه صفحات با محتوای تکراری ، رتبه و ترافیک خود را از دست خواهند داد. برای رفع  این مشکل باید صفحه‌­های تکراری به صفحه اصلی ریدایرکت301شوند تا موتورهای جست­‌و­جو متوجه شوند کدام صفحه اصلی است و باید آن را ایندکس کنند. وقتی چند صفحه با رتبه خوب در یک صفحه واحد ترکیب می­‌شوند، آن­ها نه تنها با دیگر با یکدیگر رقابت نمی‌­کنند بلکه باعث افزایش رتبه و اعتبار شما نیز خواهد شد.

تغییر آدرس صفحه وب‌سایت

گاهی اوقات به دلیل طولانی‌بودن آدرس صفحه یا تغییر ساختار آن نیاز است تا آدرس صفحات تغییر کنند و یا زمانی که قصد حذف محتوای قدیمی خود را دارید می­‌توانید آدرس قدیمی را با ریدایرکت 301 به محتوای جدید خود اضافه کنید. اما دقت کنید که آدرس‌­های خود را به محتواهایی که هیچ ارتباطی با محتوا حذف‌­شده ندارند ریدایرکت نکنید.

حذف یک یا چند صفحه و انتقال اعتبار

هر زمان که یک صفحه (یا پستی) از سایت خود حذف می­‌کنید ، یک یا چند آدرس را نیز حذف می­‌کنید. آن آدرس قدیمی، هنگام بازدید، معمولاً خطای «404 یافت نشد» را برمی­‌گرداند، که برای گوگل و کاربران بسیار ناخوشایند است. شما می‌توانید آن صفحه حذف‌­شده را به صفحه دیگری ریدایرکت301 کنید، با این کار اعتبار و ترافیک شما نیز به صفحه جدید منتقل خواهدشد.

ریدایرکت 302

ریدایرکت 302 یک انتقال موقت است و زمانی استفاده می­‌شود که شما کاربر را برای مدت کوتاهی از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل می‌کنید و قصد دارید بعداً به صفحه اصلی باز گردید. وقتی که شما از آن استفاده میکنید صفحه اصلی شما در گوگل می­‌ماند و هیچ اعتبار و رتبه‌ای به آدرس جدید منتقل نمی‌­شود. بنابراین شما می­‌توانید رتبه و ترافیک صفحۀ اصلی­‌تان را حفظ کنید.

از کاربردهای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آزمون A/B:زمانی که می‌­خواهید عملکرد صفحه خود را تست کنید و یا بازخوردی از کاربر خود داشته باشید بدون اینکه تاثیری روی رتبه‌­بندی شما داشته باشد.
  • آپدیت­‌کردن و تغییر ظاهر وب سایت
  • شما در حال اجرای یک تبلیغ هستید و می­‌خواهید بازدیدکنندگان را به صورت موقت به یک صفحه فروش هدایت کنید.
  • محتوای موقت مانند محصولات فصلی در یک سایت

ریدایرکت 307

یک ریدایرکت موقتی، شبیه ریدایرکت 302 است که با HTTP/1.1 ارائه شد. اکثر موتورهای جست‌و­جو با آن­‌ها مانند ریدایرکت 302 رفتار می­‌کنند به همین دلیل کاربرد زیادی ندارند به جز موارد استثناء. مثلا محتوا به‌­طور موقت منتقل شده و سرور و موتور­های جست‌و‌جو نیز با نسخه HTTP/1.1 سازگار باشند. اما به‌­طور کلی برای انتقال موقت محتوا، بهتر است از ریدایرکت 302 استفاده شود.

سمت کاربر

این ریدایرکت­ با درخواست یک فایل توسط مرورگر ایجاد می‌­شود.

Meta refresh

برخلاف ریدایرکت 301 و 302 که در سمت سرور اتفاق می ­افتد. meta refresh به مرورگر دستور می‌­دهد که پس از یک بازۀ زمانی مشخص به صفحه وب دیگر برود. این متاتگ داخل قسمت head نوشته می‌­شود.

ریدایرکت کردن  به صفحه  https://‌example‌.com  بعد از 5 ثانیه :

<meta http-equiv=”refresh” content=”5; url=https://example.com/”>

ریدایرکت کردن  سریع به صفحه   https:‌//example.‌com :

<meta http-equiv=”refresh” content=”0; url=https://example.com/”>

موتور­های جست­‌وجو برای پیداکردن ریدایرکت HTML، باید کل کد­های HTML را بخوانند و تجزیه و تحلیل کنند. به همین دلیل meta refresh توسط موتورهای جست‌و‌جو دیرتر شناخته می‌­­شوند. بنابراین تا جایی که می‌توانید از استفاده آن خودداری کنید!

ریدایرکت جاوا اسکریپت

راه­‌های زیادی برای ریدایرکت در جاوا اسکریپت وجود دارد اما معروف‌ترین آن location.replace است که برای ریدایرکت http استفاده می‌شود. کاربر بعد از انتقال به صفحه جدید دیگر نمی‌­تواند با دکمه بازگشت به صفحه قبل بازگردد.

ریدایرکتHTTP//

window.location.replace(“https://www.example.com”);

کنونیکال

تگ کنونیکال، روشی برای نشان‌دادن نسخه اصلی یک صفحه به موتور­های جست‌­و­جو است. استفاده از کنونیکال از بروز مشکلات ناشی از نمایش محتوای یکسان (duplicate content) در چندین آدرس جلوگیری می­‌کند. به عبارت دیگر اگر محتوای مشابه در آدرس­‌های مختلف موجود باشد می‌توان با تگ‌های کنونیکال مشخص کنید، کدام صفحه اصلی شما است و باید ایندکس شود.

تگ کنونیکال:

<link rel=”canonical” href=”example.‌com” />

تفاوت ریدایرکت 301 و 302
تفاوت ریدایرکت 301 و 302

تفاوت ریدایرکت 301 و 302

 ریدایرکت 301 برای انتقال دائمی صفحات استفاده می­‌شود و تمام اعتبار و رتبه صفحه شما به صفحه جدید منتقل می‌شود و گوگل صفحه جدید را ایندکس می‌کند. اما ریدایرکت 302 برای انتقال موقت صفحات استفاده شده و ترافیک و رتبه شما در همان صفحه اصلی مانده و به صفحه جدید منتقل نمی‌­شود.

نحوه ریدایرکت در وردپرس

در وردپرس پلاگین‌های زیادی برای انجام ریدایرکت وجود دارد. اما برای زیادنشدن پلاگین‌های فعال سایت شما، استفاده از Yoast پیشنهاد می‌­شود.

نحوه ریدایرکت در پلاگین Yoast

مرحله اول :در پنل ادمین وردپرس، در قسمت seo روی گزینه  redirect کلیک کنید.

مرحله دوم :در صفحه باز شده، می‌توان انواع ریدایرکت را برای صفحه مورد نظرتان انتخاب کنید.

در این نوشته سعی کردیم تمام نکات مربوط به ریدایرکت، کاربرد و نحوه استفاده از آن را برای شما بازگو کنیم. درک مفهوم ریدایرکت اصلاً سخت نیست تنها نکته مهم ، طریقه مدیریت آن‌­ها است . شما می‌توانید با بهینه‌­سازی ریدایرکت‌های وب­­‌سایت، اعتبار و رتبه خود را افزایش دهید.

برای یادگیری بهتر مبحث ریدایرکت و چگونگی استفاده از آن پیشنهاد می‌کنیم در دوره جامع سئو شرکت کنید تا به صورت اصولی و کاربردی آن را فرا بگیرید.

برای شرکت در دوره سئو با ما تماس بگیرید.

آیا تجربه و یا سوالی در مورد ریدایرکت‌ها دارید؟ در قسمت دیدگاه، با ما به اشتراک بگذارید!

1 Comment

  • سلام مطالبتون واقعا عالی و کاربردیه. ممنون. فقط یک سوال اگه سایتی حجم ریدایرکت بالایی داشته باشه ممکنه این موضوع براش مشکل ساز بشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *