آشنایی با الگوریتم پاندا

 الگوریتم پاندا چیست؟ چه تاثیری بر سئو دارد؟ فاکتورها و موارد مهم برای این الگوریتم چیست؟ اگر وب‌سایت با الگوریتم پاندا جریمه شد، چه کار باید بکنیم؟ در این مقاله هرآنچه که باید درباره این الگوریتم گوگل بدانید تا توسط آن جریمه نشوید، توضیح داده شده است. برای کسب اطلاعات کامل درمورد الگوریتم panda، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا

چرا گوگل الگوریتم پاندا را ایجاد کرد؟

الگوریتم پاندا در سال 2011 برای از بین‌بردن تکنیک و روش‌های سئو کلاه سیاه راه‌اندازی شد. در آن زمان، شکایت کاربران درباره مزرعه‌های محتوا زیاد شده بود. مزارع محتوا به وب‌سایت‌هایی گفته می‌شود که مقاله‌های زیادی با کیفیت پایین وکوتاه تولید می‌کردند تا با هر کلمه کلیدی در جایگاه بالا قرار بگیرند. این کار باعث نارضایتی کاربران می‌شد. زیرا به محتوایی که مد نظرشان بود دسترسی پیدا نمی‌کردند. در نتیجه گوگل برای رفع‌کردن این مشکل و بهبود تجربه‌کاربری، الگوریتم پاندا را ایجاد کرد. این الگوریتم در ابتدای انتشار، نامی نداشت و همه آن را کشاورز می‌نامیدند زیرا هدف آن مبارزه و از بین بردن مزرعه‌های محتوا بود. اما بعدها، با توجه به یکی از سازندگان آن یعنی ناونیت پاندا(Navneet Panda)، الگوریتم پاندا نام گرفت.
هدف این الگوریتم، پاداش‌دادن به محتواهای با کیفیت و کاهش حضور و رتبه وب‌سایت‌های دارای محتوای بی‌ارزش، بود. در نتیجه رتبه وب‌سایت‌هایی که برای مخاطب خود ارزش قائل نمی‌شدند و محتوای خوب ایجاد نمی‌کردند و یا محتوای آن‌های از سایت‌های دیگر کپی شده بود، بسیار کاهش یافت. در عین حال جایگاه سایت‌های با کیفیت بالا و دارای محتوای دقیق و علمی، بالاتر رفت. این الگوریتم باعث شد که وب‌سایت‌ها محتواهای ارزشمند و متناسب با نیاز کاربر ایجادکنند.

موارد مهم برای الگوریتم پاندا

‌الگوریتم پاندا برای از بین بردن محتواهای کم ارزش ایجاد شد. محتوایی که به سوالات کاربر پاسخ نمی‌دهد و باعث نارضایتی او می‌شود. برای تعیین اینکه کدام صفحات دارای امتیاز مثبت و کدام یک منفی هستند، موتور جستجو از معیارهای مختلفی استفاده می‌کند. در ادامه مواردی که این الگوریتم بسیار روی آن حساس است و باعث جریمه و حذف‌شدن شما از نتایج از جست‌وجو می‌شود را بررسی می‌کنیم:

محتوای کم و ضعیف 

این محتواها بسیار کم‌ارزش هستند. صفحات با کلمات بسیار کم چندان مفید نیستند. اگر تعداد زیادی صفحه در سایت خود دارید که فقط شامل یک یا دو جمله هستند و همه این صفحات ایندکس شده‌اند، الگوریتم Panda ممکن است تعیین کند که اکثر این صفحات از کیفیت پایینی برخوردار هستند و رتبه شما را کاهش ‌دهد.

محتوای تکراری

روش های مختلفی وجود دارد که الگوریتم پاندا با تکرار مطالب‌، به عنوان یک سایت با کیفیت پایین به شما نگاه می‌کند. اولین مورد زمانی است که یک سایت دارای محتوای زیادی است که از منابع دیگر در وب کپی می‌شود. مثلا شما یک وبلاگ در سایت خود دارید و در آن وبلاگ مقالاتی که در وب‌سایت‌های دیگر وجود دارد، کپی می‌کنید و قرار می‌دهید. گوگل متوجه می‌شود که شما خالق این محتوا نیستید. این الگوریتم اگر متوجه شود که قسمت زیادی از وب‌سایت شما، کپی شده است، نگاه خوبی به شما نخواهد داشت!
 همچنین می‌توانید با محتوای تکراری در سایت خود با مشکل روبرو شوید. برای مثال می‌توان به سایتی که تعدادی محصول برای فروش دارد، اشاره کرد. ممکن است هر محصول برای هر تنوع و اندازه رنگ یک صفحه جداگانه داشته باشد. اما، همه این صفحات اساساً یکسان هستند. اگر یک محصول در 20 رنگ مختلف باشد و هر یک از آنها در 6 اندازه مختلف ارائه شوند، این بدان معنی است که شما 120 صفحه برای محصول مشابه دارید که همه آنها تقریباً یکسان هستند. حال تصور کنید که 4000 محصول می‌فروشید. این بدان معنی است که شما تقریباً نیم میلیون صفحه ایندکس‌شده در گوگل دارید در حالی که واقعاً 4000 صفحه کافی است.  برای حل این مشکل می‌توانید از برچسب  canonical استفاده کنید.

محتوای کم کیفیت

صفحاتی که ارزش کمی برای خوانندگان دارند زیرا فاقد اطلاعات معتبر و درست هستند و یا مطالب کامل نیست و به نظر می‌رسد برخی از اطلاعات در صفحه وجود ندارد و شما باید دوباره جستجو کنید تا وب‌سایت دیگری پیدا کنید که دارای اطلاعات کاملی در مورد آنچه شما به دنبال آن بودید، به شما ارائه دهد.
اشکالات نگارشی بسیار زیاد که کاربر با خواندن آن گیج می‌شود و اطلاعات محتوا منسوخ شده و فاقد اعتبار که مدت زیادی است ویرایش نشده‌اند، از نشانه‌های دیگر محتوای کم کیفیت است.

مزرعه محتوا

تعداد زیادی صفحات با کیفیت پایین که اغلب از وب‌سایت‌های دیگر جمع می‌شوند. به عنوان مثال، یک مزرعه محتوا ممکن است وب‌سایتی باشد که تعداد زیادی از نویسندگان را با دستمزد پایین استخدام می‌کند تا مقالاتی کوتاه با طیف گسترده‌ای از پرس‌وجوهای موتور جستجو ایجاد کند که از نظر خوانندگان فاقد اعتبار و ارزش است زیرا هدف اصلی آن، گرفتن رتبه در جست‌وجوی هر کلمه کلیدی است.

تبلیغ بالا

 این الگوریتم بسیار به تبلبغات حساس است.  وب‌سایت‌هایی که محتوای کم‌تری نسبت به تبلیغات پولی دارند و اطلاعات ارزشمندی به کاربر ارائه نمی‌کنند و باعث نارضایتی کاربر می‌شوند، به شدت مجازات می‌کند. 

عدم تطابق جست‌وجوی کاربر با محتوا

صفحاتی که به شما می‌گویند در صورت کلیک بر روی آن در نتایج جستجو، پاسخ‌های مربوطه را ارائه دهند، اما در انجام آنها موفق نمی‌شوند. به عنوان مثال‌، ممکن است عنوان یک صفحه وب سایت “تخفیف” باشد، اما اگر روی آن کلیک کنید، هیچ تخفیفی وجود ندشته باشد یا فقط یک صفحه از تبلیغات وجود دارد که باعث بیرون آمدن شما از آن صفحه می‌شود.

چگونه بفهمیم توسط الگوریتم پاندا جریمه شده‌ایم؟

یکی از روش‌هایی که می‌توانیم متوجه شویم، توسط این الگوریتم جریمه و پنالتی شده‌ایم، افت ناگهانی میزان بازدید ارگانیک و رتبه وب‌سایت شما در نتایج جست‌وجو است. 
اما توجه داشته باشید تمام افت رتبه‌ها به دلیل پنالتی شدن توسط این الگوریتم نیست! موارد زیادی وجود دارد که باعث کاهش رتبه‌ و جایگاه شما در گوگل می‌شود.  این موارد شامل پیداشدن یک رقیب جدید است. بررسی کنید که چه کسی از شما بهتر عملکرده است  یا افت‌های فصلی مورد علاقه مصرف کننده. مثلا اگر سایت شما کولر می‌فروشد نباید توقع جست‌وجوی بالایی توسط کاربران در زمستان داشته باشید!
چریمه شدن توسط الگوریتم پاندا
چریمه شدن توسط الگوریتم پاندا

نحوه رفع جریمه توسط الگوریتم پاندا

وقتی الگوریتم panda، یک وب‌سایت را جریمه می‌کند، رفع آن بسیار سخت و زمان‌بر است. با این وجود ناامید نشوید، زیرا می‌توانید ترافیک خود را برگردانید. برای رفع جریمه صفحات خود، موارد زیر را انجام دهید: 
• کنارگذاشتن تولید مزرعه محتوا(محتوای زیاد با طول کم)
• بررسی محتوای وب‌سایت از نظر کیفیت
• حذف محتوای ضعیف و کم کیفیت
• اصلاح صفحاتی که در آن‌ها تبلیغ زیادی دارد و باعث سردرگمی و درنهایت بیرون آمدن کاربر می‌شود.
• اطمینان از منطبق‌بودن محتوای یک صفحه با درخواست کاربر
• اصلاح ایرادات نگارشی 
اگر مبتدی هستید و از کاری که انجام می دهید مطمئن نیستید، بهتر است قبل از شروع ، با یک مشاوره سئو صحبت کنید.

فاکتورهای رتبه‌بندی الگوریتم پاندا

این الگوریتم با توجه به سوالاتی که از کاربران پرسیده شد، ایجاد گردید. با آگاهی از این سوالات می‌توانید سئوی وب‌سایت و محتوای خود را بهبود دهید تا جریمه نشوید:
• آیا مطالب این مقاله معتبر هستند؟
• آیا این مقاله توسط یک متخصص نوشته شده است که موضوع را به خوبی می داند؟ 
• آیا این وب‌سایت دارای مقاله‌های تکراری یا مقاله‌هایی یکسان و با کلمه‌های کلیدی متفاوت است؟
• آیا این مقاله دارای اشتباهات نگارشی است؟
• آیا مباحث مربوط به علاقه واقعی خوانندگان سایت است یا سایت با تلاش برای حدس‌زدن اینکه چه چیزی در موتورهای جستجو رتبه خوبی دارد، محتوا تولید می‌کند؟
• آیا صفحه در مقایسه با سایر صفحات دارای مقاله باکیفیت و متناسب با نیاز کاربر است؟
• آیا این وب‌سایت مقالاتی متناسب با موضوع خود تولید می‌کند؟ 
• آیا کاربران با دیدن صفحات از این سایت شکایت می‌کنند؟
• آیا در تولید این مقاله، تمام جزئیات مربوط به موضوع نوشته شده‌است؟ 
• آیا مقالات کوتاه‌ است و اطلاعات مفیدی ارائه نمی‌دهد؟
• آیا این مقاله تبلیغاتی بیش از حد دارد که باعث حواس‌پرتی کاربر از محتوا می‌شود؟
• آیا محتوای این صفحه آنقدر خوب هست که بخواهید آن را نشانه‌گذاری کنید تا بعدا هم به آن دسترسی داشته باشید ویا با دوستان خود به اشتراک بگذارید؟
• آیا مقاله در طی زمان ویرایش و مطالب جدید به آن اضافه می‌شود؟
• آیا شما به این سایت اعتماد دارید تا کارت اعتباری خود را به آن بدهید؟
• آیا این محتوا از سایت‌های دیگر کپی شده است؟ و یا دارای اطلاعات درست و علمی است؟

کلام آخر

الگوریتم پاندا برای مبارزه با محتواهایی ایجاد شد که هیچ اطلاعات صحیح و درستی به کاربران ارائه نمی‌کردند. تمام تمرکز این الگوریتم بر کیفیت مقاله‌ای است که در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. در این نوشته تمام نکات موردنیاز در مورد الگوریتم panda گفته شد. اگر می‌خواهید با این الگوریتم دعوایتان نشود، پس حتما مواردی که روی آن حساس است و از آن نفرت دارد را رعایت کنید! 
آیا شما توسط الگوریتم پاندا جریمه شده‌اید؟ خوشحال م‌ی‍شویم تجریبات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین شما می‌توانید برای آموزش اصولی سئو مطابق با الگوریتم‌های گوگل در دوره سئو شرکت کنید. برای شرکت در این دوره، کافیست با ما تماس بگیرید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *