URL یا آدرس صفحه چیست؟ ساختار URL چه تاثیری بر سئو سایت ما خواهد داشت؟ در این مقاله ضمن پاسخ به ابهامات متداول در مورد URL که یکی از فاکتورهای مهم سئو داخلی است، قصد داریم تا به معرفی کامل این آدرس که از عوامل مهم جلب توجه کاربران به حساب میآید، بپردازیم.
URL چیست؟
URL که مخفف Uniform Resource Locator به شمار میرود، به معنای روشی یکپارچه برای تعیین محل منابع در دنیای دیجیتال است. از لحاظ تئوری، هر URL معتبر، به یک منبع منحصر به فرد اشاره میکند. این منابع میتواندد شامل یک صفحه HTML، یک سند CSS، یا حتی یک عکس و … باشد. به زبانی سادهتر، URL همان آدرسهایی هستند که در نوار بالایی مرورگر قابل مشاهده است. در عمل، برخی موارد خاص وجود دارد که متداولترین آنها، یک URL است که به منبعی اشاره میکند که دیگر وجود ندارد یا جا به جا شده است. البته باید بدانید، مسئولیت مدیریت دقیق منابع و URL بر عهده صاحب وب است. URL شامل سه بخش میباشد:
• پروتکلهای ارتباطی مانند http و https برای دسترسی به وبسایتها
• مقصد نهایی ( در واقع همان آدرسها)
• آدرسهای داخلی و جزئیات مرتبط با منبع مورد نظر
تاثیر URL بر سئو
در ابتدای کار، لازم است بدانید که تاثیر URL بر سئو مانند عوامل مهم دیگر، قابل توجه است. اگر به طور جامع بخواهیم از اهمیت URL بر سئو بگوییم، واضح است که ساختار مناسب URL شما، میتواند به ایندکس شدن صفحات کمک کند. همچنین کلمات کلیدی منتخب برای قرار گرفتن در ساختار URL، میتوانند بر رتبه بندی برند شما موثر باشند. میدانید که گوگل به عناصری که اهداف آنها بر جذب کاربر متمرکز شده است، توجه زیادی میکند. URL نیز یکی از آن عناصر است. وقتی صحبت از ساختار URL و اهمیت آن در سئو میشود، باید بدانید که چگونه آدرس سایت شما بتواند بر PageRank تاثیر بگذارد. با اینکه بهینه سازی ساختار URL جز اهداف اصلی ما به شمار نمیرود، اما کماکان میتوان با استفاده از آن به رقابت در دنیای دیجیتال بپردازید و رتبه کسبوکار خود را بهبود بخشید.
اهمیت انتخاب نام دامنه مناسب
اولین عنصری که از سایت شما برای کاربران قابل مشاهده است، URL شما میباشد. حال این شما هستید که با انتخاب صحیح خود، به جذب مخاطب اهمیت میدهید. از طرفی عدم توجه شما به این ساختار و قرار دادن یک URL مخالف نیاز و سلیقه کاربران، میتواند بازدیدکنندگان شما را کاهش دهد. در گذشته، نام دامنه بیشتر مورد توجه موتورهای جستجو قرار داشت اما با گذشت زمان، وبسایتهای زیادی با استفاده مطلق از کلمات کلیدی در این آدرسها، به جایگاهی بیش از آنچه لایق آن بودند، دست پیدا کردند. سرانجام گوگل با به روز رسانی الگوریتمهای خود، تاثیر استفاده از کلمات کلیدی برای رتبه بندی را کاهش داد به طوری که امروزه قرار دادن افراطی آنها در ساختار URL، میتواند برای رتبه برندهای دیجیتالی دردسر ساز نیز باشد.
هنگام نوشتن URL به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
تا به اینجای کار، با اهمیت URL در بهینه سازی آشنا شده اید؛ حال چگونه میتوان یک ساختار URL اصولی مطابق با استانداردهای موتورهای جستجو ایجاد کرد؟ چگونه میتوان ساختاری با توجه به سلایق بی شمار کاربران ارائه داد؟ نکات زیادی در زمینه ایجاد ساختار آدرس صفحه وجود دارد که در ادامه قصد داریم به معرفی مهمترین و عمدهترین این نکات که متناسب با سئو نیز هستند، بپردازیم.
1. حذف کلمات اضافی و بی اهمیت
“زیبایی در سادگی است.” جملهای مشهور که حتی در ساختار URL هم صدق میکند! حال برای آسان خوانده شدن آدرس و وضوح آن، کلمات اضافی مانند ” از، و، با و …” را در ساختار خود حذف نمایید.
2. در استفاده از کلمات کلیدی، افراط به خرج ندهید
توضیح دادیم که استفاده بیش از حد کلمات کلیدی در ساختار آدرس صفحه، میتواند بر سئو سایت شما تاثیر منفی بگذارد. این اتفاق، با به روز رسانی الگوریتمهای گوگل در سال 2012 آغاز شد.
3. قرار دادن کلمات کلیدی در ساختار URL
ساختار آدرس صفحه شما، همواره مورد توجه موتورهای جستجو و کراولرها قرار دارد. شما با قرار دادن اصولی کلمات کلیدی، میتوانید موضوع و محتوای سایت خود را به آنها نشان دهید. تکرار میکنیم! در استفاده از کلمات کلیدی افراط به خرج ندهید.
4. کلمات را با آندرلاین و خط فاصله از هم جدا کنید
بجای استفاده از فاصله (Space) بین کلمات، پیشنهاد میشود کلمات را با خط فاصله از هم جدا کنید. این عمل، در واقع از استانداردهای گوگل به حساب میآید زیرا موجب خوانایی بهتر و وضوح بیشتر URL برای کاربران و موتورهای جستجو میشود.
5. ارتباط بین URL و محتوای صفحه
اگر کاربران با خواندن آدرس صفحه شما که مطابق با جستجوی آنها در صفحه نتایج بارگذاری میشود، به محتوای درون صفحه شما پی ببرند؛ بدون شک نیمی از نیازها و خواستههای آنان برآورده شده است و شما موفق به دریافت کلیک و ترافیک سایت مثبت خواهید شد. پیشنهاد ما به شما این است که حداکثر یک الی دو کلمه مرتبط با محتوای صفحه، در ساختار URL خود قرار دهید.
به یاد داشته باشید که ساختار URL همواره تحت نظر کاربران و موتورهای جستجو قرار دارد. در واقع، بخشی از پرستیژ برند شما را تشکیل میدهد! پس در هنگام ایجاد آن، نکات ذکر شده را جدی بگیرید. در ادامه، راههای دیگر بهینه سازی آدرس صفحه را ذکر خواهیم کرد.
چه راههایی باعث بهینه شدن ساختار URL میشود؟
• پیشنهاد میشود از حروف کوچک استفاده کنید.
• دسته بندیها را رعایت کنید.
• ساختار را ساده کنید.
• از اسلشهای کمتری استفاده کنید.
• ترجیحا از اعداد استفاده نکنید.
• برای صفحه اصلی سایت، URL خاص قرار دهید.
• پسوندهای فایل را از آخر ساختار حذف کنید.
حال شما تمامی نکات و شیوههای بکارگیری یک ساختار استاندارد برای رتبهبندی سایت خود را آموخته اید. توجه کنید که ممکن است با گذشت زمان، اهمیت هر یک از نکات ذکر شده، کم و زیاد شود.
تاثیر تغییر URL بر سئو
اگر تصمیم به تغییر URL برند خود بگیریم؛ چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ یکی دیگر از دغدغههای صاحبان وبسایت، تغییر ساختار آدرس و شیوه درست انجام آن است. زمانی که شما URL خود را تغییر میدهید، کراولرهایی که برای ایندکس کردن صفحات شما وارد سایت میشوند، با تعدادی خطای 404 مواجه خواهند شد و که نتیجه این اتفاق، حذف سریع صفحات ایندکس شده شما خواهد بود که رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو به طور چشمگیری کاهش خواهد داد. حال برای جلوگیری از این اتفاق و تغییر بی خطر ساختار URL چه باید کرد؟ دو روش وجود دارد که شما بتوانید ضمن تغییر آدرس صفحه خود، صفحات ایندکس شده را نیز حفظ نمایید.
1. بکارگیری ریدایرکت 301
با استفاده از ریدایرکت 301 شما به راحتی میتوانید کراولرها را در جریان تغییر آدرس صفحه خود قرار دهید تا آنها نیز آدرس جدید شما منبع صفحات قرار دهند.
2. بکارگیری تگهای کنونیکال
استفاده از تگ کنونیکال نیز این امکان را برای وبمستران فراهم کرده است تا به راحتی آدرس اصلی سایت خود را به کراولرها نشان دهند. تا حد امکان از تغییر URL اجتناب کنید. اما در صورت الزام تغییر، حتما از اصول و استانداردهای موتورهای جستجوی گوگل پیروی نمایید.
جمع بندی
در ابتدا گفتیم که تاثیرات URL بر سئو به قدری نیست که از عناصر مهم بهینه سازی به شمار رود. اما یادتان نرود که شما در دنیای پرشور و رقابتی دیجیتال فعالیت میکنید و برای بهترین بودن، لازم است که تمامی عوامل خارجی و داخلی سایت شما درجه یک باشد. همچنین در صورت بروز مشکل در زمینه سئو سایتتان میتوانید به سامانه مشاوره سئو مجموعه ما مراجعه کنید. همچنین شما میتوانید برای یادگیری مباحث سئو به صورت کاملا تخصصی و کاربردی ، در دوره سئو شرکت کنید. برای شرکت در دوره سئو با ما تماس بگیرید. شما چه تجربهای از تاثیرات ساختار آدرس صفحه بر سئو دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید.