تصویر ندا خالقی

ندا خالقی

متخصص سئو

مدت مطالعه : 1 دقیقه

سئو چیست؟

سئو به منظور بهبود عملکرد سایت شما بر اساس استانداردهای موتورهای جستجو و جذب بازدید‌کنندگان بیشتر انجام می‌شود،  در واقع سئو مجموعه فعالیت‌هایی است که ما انجام میدهیم تا جایگاه بهتری در نتایج گوگل کسب کنیم.

البته سئو فقط مربوط به موتورهای جستجو نیست بلکه مناسب‌سازی سایت برای بازدیدکنندگان نیز از فاکتورهای اصلی آن می‌باشد. بطوریکه در چند سال اخیر سیاست‌های گوگل با انتظارات بازدیدکنندگان از سایت‌ها همسو شده  است.

الگوریتم‌های جدید گوگل به ویژه الگوریتم RankBrain تلاش میکنند تا رفتار کاربران هنگام جستجو را آنالیز کرده و متناسب با همان رتبه بندی نتایج را بهینه کنند.

حالا الگوریتم RankBrain  چیست؟ رنک برین یا رتبه بندی با هوش مصنوعی، الگوریتم جدید گوگل مبتنی بر یادگیری مداوم است که به گوگل کمک میکند نتایج جستجو را براساس رفتار کاربران بهینه‌سازی کند.

گوگل به انتخاب کاربران توجه زیادی می‌کند پس زمانی که کاربرعبارتی را در گوگل جستجو می‌کند یک یا چند نتیجه موجود در صفحات نمایش را انتخاب خواهد کرد و حتی اگر آن وبسایت در جایگاه های پایین‌تری در صفحه نتایج باشد گوگل به مرور زمان با توجه به افزایش کلیک‌ها جایگاه آن‌را بهبود می‌بخشد.

اهمیت سئو

امروزه اینترنت تحولی عظیم در کسب و کارها به وجود آورده است. فروش راحت‌تر و سریع‌تر شده و همۀ مردم در تمام نقاط جهان می‌توانند با وصل‌شدن به اینترنت راحت جستوجو کنند و هرچیزی خواستند تنها با یک کلیک خریداری کنند. اما همه کسب و کارها نمی‌توانند فروش عالی و یکسان داشته باشند زیرا دنیای اینترنت، دنیای رقابت است و هرکس بتواند در این رقابت پیروز شود می‌تواند فروش خوبی داشته باشد و دیده شود. در نتیجه سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت بسیار مهم است. اما ممکن است نتایج بهینه سازی به سرعت مشاهده نشود و ترافیک سایت شما افزایش پیدا نکند اما مزایای سئو یا همان بهینه سازی موتورهای جستجودرطولانی مدت نمود پیدا می‌کند و باعث افزایش ترافیک و بازدیدکننده می‌شود.

برای وبسایت ها مهم است که در صفحه اول نتایج گوگل قرار بگیرند به خصوص جز سه نتیجه اول طبیعی که 58.4 درصد کلیک‌ها را شامل می‌شوند و اینگونه افزایش فروش محصول خود را تجربه می‌کنند.

استراتژی سئو

یک استراتژی سئو خوب از سه مرحله تشکیل شده است، که عدم رعایت هرکدام باعث تاخیر در موفقیت پروژه سئو شما می‌شود.

1- شناسایی کلمات کلیدی کم رقابت

یکی از استراتژی‌های مهم سئو که کمتر به آن توجه می‌شود استراتژی کلمات کلیدی کم رقابت و کلمات کلیدی‌ای که جستجو پایینی دارند است.

کسب جایگاه در عباراتی که میانگین نرخ جستجو آن‌‌ها در ماه پایین است اگرچه ممکن است باعث افزایش چشمگیر در آمار بازدید و ترافیک سایت شما نشود اما همان تعداد اندک را به احتمال زیاد به مشتری تبدیل خواهد کرد.

در این مرحله رقابت کمتر بوده و نتایج به دست آمده زیربنای خوبی برای مراحل بعد است.

2- هدف گیری عباراتی با نرخ جستجو بالا و قابل رقابت

یکی دیگر از نقاط استراتژیک سئو، توجه به کلمات کلیدی‌ای است که جستجو بالای دارند اما میزان رقابت در آن‌ها همچنان پایین است. این نوع عبارات که تمرکز کمتری بر آن‌ها شده است می‌تواند ترافیک سایت شما را به خوبی بالا ببرند.

3- تولید محتوا جذاب

شما باید به دنبال محتوایی باشید که باعث ترغیب بازدیدکنندگان برای سایت شما شود و همچنین باعث علاقه‌مندی سایت های اثرگذار و با اعتباربرای لینک دهی و همکاری با شما شود.

پس محتوایی تولید کنید که منجر به دریافت لینک های ارزشمند در وب شود و این کار باعث رشد سریع در نتایج جستجو می‌شود، حتی باعث می‌شود درکلمات و عبارت ها با رقابت بالا رتبه خوبی کسب کنید.

در ادامه با انواع سئو آشنا می‌شویم:

سئو داخلی (SEO On Page)

.seo on pGE

سئوی داخلی سایت شامل محتوا و کدهای HTML می‌باشد و روندی است که نتیجه حاصل از آن کاملا در دست شما می‌باشد،  در سئوی داخلی سایت (بهینه سازی داخلی سایت)،  تمام جنبه‌های صفحات سایت در نظر گرفته‌شده و زمانی که تمام آن‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند باعث بهبود رتبه در نتایج جستجو می‌شوند.

معماری صفحات وب سایت شما و بهینه سازی آن‌ها تاثیر بسزایی در سئو داخلی (SEO On Page) دارد.

در معماری صفحات سایت خود باید به نکات زیر توجه کنید:

مطمئن شوید که طبق اصول گوگل پیش می‌روید. ازمتا تگ‌های عنوان و heading ها استفاده کنید و همیشه محتوای باکیفیت تولید کنید. ارتباط بین مطالب را فراموش نکنید، لینک سازی داخلی را به شکل بهینه انجام دهید. تلاش برای بالا بردن سرعت سایت را فراموش نکنید. برای کاربران اطلاعاتی را فراهم کنید که نیاز دارند و به ‌واسطه ابزارهای تجزیه‌ وتحلیل نحوه تعامل آن‌ها با سایت را بررسی کنید.

هنگامی‌که همه‌چیز در جای مناسبش قرار داشت، به گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل رفته و نحوه عملکرد سایتتان را مشاهده کنید. درحالی‌که موتورهای جستجو صفحات را آنالیز میکنند، آیا خطایی هم مشاهده می‌کنید؟

خطاهای مربوط به لینک های خراب، صفحات پویا، خطای 404 ، خطاهای سمت سرور و خطاهای مربوط به سمت کاربر، خطاهای موجود در robots.txt، خطاهای Sitemap و غیره را پیدا و در پی رفع آن‌ها باشید. با استفاده ابزارهای سئو می‌توانید عملکرد سایت را امتحان کنید و خطاهای خزش ربات‌های گوگل را مشاهده کنید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله سئو تکنیکال مراجعه کنید

سئو خارجی (Off Page SEO)

SEO OFF Page

شامل تکنیک هایی است که بیرون از سایت به منظور بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو انجام می شود که لینک سازی بخش بزرگی از آن است اما سئو خارجی سایت فراتر از این‌ها است.

گوگل هنگام تصمیم‌گیری درمورد رتبه‌‌بندی وبسایت‌ها بسیاری از عوامل خارج وبسایت را در نظر می‌گیرد که لینک‌ها یکی ازاین عوامل است اما عوامل دیگری‌هم وجود دارد.

به همین دلیل افزایش رتبه فقط براساس شایستگی محتوای درون وبسایت چالش‌های گوناگون و فراوانی را درپی دارد.

عوامل مربوط به لینک‌سازی در سئو خارجی (Off Page SEO)

تعداد دامنه‌های ارجاع شده

داشتن لینک‌های بیشتر از دامنه‌هایی با اعتبار بالا علاوه بر افزایش رتبه شما درنتایج گوگل، باعث افزایش ترافیک ارگانیک‌هم می‌شود.

کیفیت و اعتبار لینک

کیفیت در متمایز‌سازی لینک‌ها بسیار مهم است.

هرچقدر اعتبار دامنه‌ای که از آن لینک گرفته اید بالاتر باشد قدرت و اعتبار بیشتری به صفحه شما می‌دهد.

به عبارت دیگر یک لینک از یک صفحه با اعتباربالا، ارزش بالاتری از تعداد زیادی لینک از صفحه‌ای با اعتبار پایین دارد.

انکرتکست (متن لنگر)

انکرتکست به کلمات قابل کلیکی گفته می‌شود که از آن برای لینک دادن از صفحه‌ای به صفحه دیگر استفاده می‌شود

متأسفانه ، اگر لینک‌ها را از طریق روش های کلاه سفید ایجاد می کنید، کنترل زیادی برانکرتکست‌های لینک‌هایی که به دست می آورید نخواهید داشت.

الگوریتم پنگوئن گوگل سایت‌هایی را که سعی در گرفتن لینک با انکرتکست‌های غنی از کلمات کلیدی دارند را جریمه می‌کند.

پس اگر بخواهیم مهم ترین فاکتور‌های سئو خارجی (Off Page SEO)  را دسته بندی کنیم، این فاکتورها شامل بک لینک، برند منشن و سیگنال از شبکه های خارجی می‎باشند.

سئو در حالت کلی به سه دسته سئو کلاه سفید (White Hat SEO) و سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO) و سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)  تقسیم می‎شود.

حتی اگر شما اطلاعات کمی درمورد سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو داشته باشید بی شک نام سئو کلاه سفید،سئو کلاه سیاه،سئو کلاه خاکستری به گوش شما خورده است.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال به بهبود ابعاد فنی سایت شما به منظور افزایش رتبه‌بندی صفحات در موتورهای جستجو اشاره دارد. سریع بودن وب‌سایت و قابل درک بودن آن برای موتورهای جست‌وجو از ارکان اصلی سئو تکنیکال است.

هدف گوگل و سایر موتورهای جستجو نشان‌دادن بهترین نتیجه ممکن برای کاربران خود است. بنابراین ربات‌های گوگل صفحات وب را بر اساس عوامل مختلفی ارزیابی می‌کنند که برخی از این عوامل بر اساس تجربه کاربری است و عوامل دیگر به ربات‌های موتور جستجو کمک می‌کند در در مورد صفحات شما اطلاعاتی کسب کنند. بنابراین با بهبود سئو تکنیکال به موتورهای جستجو کمک می‌کنید تا سایت شما را بهتر درک کنند و اگر این کار را به خوبی انجام دهید، باعث افزایش رتبه صفحات شما می‌شود.

برخی از مواردی که در سئوتکنیکال باید آن‌ها را رعایت کرد:

1-افزایش سرعت سایت

2-هدایت و راهنمایی ربات‌های موتور جستجو از طریق فایل robots.txt

3-استفاده از نشانه گذاری استاندارد(structure data) برای درک بهتر صفحات توسط ربات‌های موتور جستجو

4-استفاده از نقشه سایت(sitemap) برای لیست کردن تمام صفحات وب‌سایت

5-ریدایرکت کردن صفحات برای جلوگیری از نشان دادن صفحات 404  به کاربر و موتورهای جستجو

مفاهیم سئو

تمام افرادی که در زمینه سئو کار می‌کنند، از اصطلاحاتی استفاده می‌کنند که شاید برای شما ناآشنا باشد، در ادامه مفاهیم اولیه سئو که هر متخصص سئو باید بداند تا بتواند یک وب‌سایت را به شکل اصولی بهینه کند، بررسی می‌کنیم:

1- Core Web Vitals: مجموعه‌ای استانداردهایی است که گوگل آن‌ها را در تجربه کاری صفحه (UX) بسیار مهم می‌داند. و از آن به عنوان یک فاکتور برای رتبه‌بندی صفحات استفاده می‌کند. این معیارها عبارتند از:

• LCP (Long Contentful Paint): سرعت بارگذاری محتوای اصلی صفحه را بررسی می‌کند. محتوای اصلی صفحه حداکثر باید پس از 5 ثانیه نمایش یابد.
• FID (First Input Delay): زمان لازم برای تعامل کاربر با صفحه شما را بررسی می‌کند. اما منظور از این تعاملات چیست؟ انتخاب یک گزینه از منوی وب‌سایت، واردکردن ایمیل و … نمونه‌هایی از فعالیت‌هایی است که کاربر در سایت شما انجام می‌دهد.
• CLS :(Cumulative Layout Shift) منظور از CLS میزان ثبات صفحه در هنگام بارگیری است. به عبارت دیگر اگر عناصر موجود در صفحه شما با بارگیری جابجا شود، پس CLS بالایی دارید و این از نظر کاربر و موتور جستجو بسیار بد است.

2- Mobile-First: امروزه بیشتر ترافیک وب‌سایت‌ها از طریق گوشی موبایل است. به این معنا که بسیاری از کاربران از تلفن همراه برای جستجو در گوگل استفاده می‌کنند. به همین دلیل گوگل اعلام کرد که همه وب‌سایت‌ها در گام اول باید با تلفن همراه سازگار باشند و به شکل صحیح نمایش یابند در غیر اینصورت رتبه خوبی نخواهند داشت.

3- E-A-T: مخفف expertise، authoritativeness و trustworthiness است. در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد می‌پردازیم:

• Expertise به معنی تخصص است و به خالق محتوای وب‌سایت شما اشاره دارد. یعنی شما باید محتوایی باکیفیت تولید کنید. تولید محتوای تخصصی و اصولی به شما در بهبود رتبه کمک می‌کند.
• Authoritativenes به معنی معتبربودن وب‌سایت شما است. تعداد لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر دریافت می‌کنید، میزان اعتبار شما را نشان می‌دهند. هرچه مطالب مفید و باارزش تولید کنید، سایت‌های دیگر در مقالات خود، از شما نام می‌برند و به سایت شما لینک می‌دهند. همین کار باعث می‌شود تا موتورهای جستجو شما را به عنوان یک منبع قابل اعتماد شناخته و جایگاه شما را بالاتر ببرند. فراموش نکنید که لازمه‌‌ی لینک‌گرفتن از وب‌سایت‌ها، تولید محتوای باکیفیت است.
• Trustworthiness به معنای قابل اعتمادبودن است. چه‌قدر وب‌سایت شما امنیت کاربران را تامین می‌کند؟ شما می‌توانید با داشتن دامنه امن و گرفتن ssl یک وب‌سایت امن برای مشتریان خود فراهم کنید. توجه داشته‌باشید که امروزه گوگل به وب‌سایت‌هایی که ssl ندارند، رتبه خوبی نمی‌دهد!

4- کراول (Crawl): کرال یا خزیدن به معنای بررسی صفحه‌های وب‌سایت توسط موتورهای جستجو خزنده است. کراولر یا موتور جستجوی خزنده الگوریتمی است که برای اسکن، تجزیه و تحلیل وب‌سایت‌ها به منظور رتبه‌بندی آن‌ها استفاده می‌شود.

5- بک‌لینک (BackLink): بک‌لینک یکی دیگر از مفاهیم سئو است که در سئو خارجی بسیار کاربرد دارد. در واقع بک‌لینک به معنای لینک‌هایی است که شما از وب‌سایت‌های دیگر دریافت می‌کنید.

6- پنالتی‌شدن (Penalty): زمانی که شما از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه برای افزایش رتبه خود استفاده کنید و یا قوانین گوگل را رعایت نکنید، پنالتی می‌شوید. پنالتی‌شدن به معنای جریمه‌شدن توسط گوگل و کاهش رتبه شما است.

7- بانس‌ریت (Bounce Rate): این معیار تعداد کاربرانی که وارد وب‌سایت شما شده‌اند و بلافاصله بدون هیچ اقدامی از وب‌سایت شما خارج می‌شوند را نشان می‌دهد. داشتن بانس‌ریت بالا، تاثیر بدی روی رتبه شما خواهد داشت. بانس‌ریت به دلایلی مانند کندبودن بارگذاری صفحه وب‌سایت، محتوای بی‌کیفیت، استفاده از تبلیغات زیاد و آزاردهنده رخ می‌دهد.

8- کراول‌بادجت (Crawl Budget): کرال‌بادجت تعداد آدرس‌های صفحه‌ی وب‌سایت شما است که توسط گوگل بررسی و کراول شده و سپس رتبه‌بندی می‌شود.

9- کلمات کلیدی (Keyword): کلمات کلیدی، عباراتی هستند که کاربران در گوگل جستجو می‌کنند. تعیین کلمه کلیدی برای هر محتوا به گوگل این امکان را می‌دهد تا در صورت سرچ آن، صفحات متناسب با کلمه کلیدی نمایش پیدا کند.

10- ترافیک (Traffic): ترافیک به طور کلی میزان بازدیدکنندگان از سایت شما را مشخص می‌کند. این ترافیک می‌توانید از طریق گوگل باشد که به آن ترافیک ارگانیک می‌گویند. یعنی کاربران با جستجو در گوگل، روی سایت شما را کلیک کرده و وارد آن می‌شوند. البته ترافیک فط از طریق گوگل نیست. کاربران از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز می‌توانند وب‌سایت شما را پیدا کرده و وارد آن شوند.

الگوریتم‌های گوگل

الگوریتم های گوگل در واقع یک سری قوانین برای ارائه بهترین نتایج به کاربران است. سیستم رتبه بندی گوگل از الگوریتم های مختلف تشکیل شده است که فاکتورهای مختلفی مانند مرتبط بودن،کیفیت و کاربرپسند بودن را در نظر می‌گیرد تا بتواند بهترین صفحات را برای جستجوی کاربر پیدا کند و آن را به او نشان دهد. در نتیجه با پیروی از قوانین گوگل، می‌توانید رتبه خود را در بین هزاران وب سایت که در دنیای اینترنت وجود دارد افزایش دهید و دیده شوید و توسط گوگل نیز جریمه نشوید.

برخی  از مهم ترین الگوریتم های گوگل:

 پاندا:بررسی محتوای تکراری،کپی بودن متن و پر کردن متن با کلمات کلیدی

 پنگوئن:بررسی لینک‌های بی ربط و اسپم استفاده شده در وب سایت

مرغ مگس خوار:پیدایش وب معنابی و نشان دادن نتایج مرتبط به کاربران

 موبایل:رتبه بندی بر اساس سرعت و کاربرپسند بودن صفحات در موبایل

رنک برین:الگوریتمی بر پایه هوش مصنوعی برای یادگرفتن معنای کلمات و جستجوی کاربران

گوگل دنس:قرار دادن وب سایت در رتبه های بالا برای بررسی میزان بازدید وب سایت

 جعبه شن:بررسی دقیق کیفیت وب‌سایت تازه ایجاد شده

سئو کلاه سفید (White Hat SEO)

white hat seo

 منظور از سئو کلاه سفید یا White Hat SEO استفاده از تکنیک‌های مورد قبول گوگل است، هدف از این تکنینک ها ارائه بهترین نتایج برای کاربران است و قدم اول در این راه اولویت قرار دادن کاربران نسبت به موتورهای جستجو است.

با این تعریف ساده می‌توان دریافت که سئوی کلاه سفید بهترین نوع سئو می‌باشد که در نتیجه آن، شما به عنوان یک صاحب سایت به صورت همزمان رضایت مخاطبین و همچنین رضایت موتورهای جستجو را جلب کرده‌اید.

راستی اگر به جای سئوی کلاه سفید، سئوی اخلاقی را هم شنیدید تعجب نکنید؛ از بس که این روش بر پایه اخلاق و صداقت و درستی است به آن سئوی اخلاقی نیز می‌گویند.

حالا چندتا از تکنیک‌های کاربردی و مهم سئو کلاه سفید رو باهم مرور کنیم:

  • اطمینان حاصل کردن از ایندکس شدن محتواها
  • استفاده از Https
  • ریدایرکت Http به Https
  • تولید محتوای با کیفیت و تاثیرگذار
  • تمرکز کافی روی On Page SEO
  • استفاده از آدرس صفحات (URL)های خوانا و ساده
  • استفاده از تگ‌های هدینگ در بخش تولید محتوای متنی
  • برطرف کردن مشکل محتواهای تکراری
  • حواستان به تاثیر محتوای چندرسانه ای هم باشد
  • افزایش سرعت بارگزاری سایت مورد نظرتان تا حد ممکن
  • بهینه‌سازی صفحات موجود در سایت
  • توجه به لینک سازی‌های داخلی
  • بهبود سئو سایت خود با ابزارهای کاربردی گوگل
  • حذف یا ویرایش لینک‌های خراب (Broken Link)
  • راه‌اندازی نقشه سایت (SiteMap) سایت خود
  • به صورت مستمر به بررسی رقبا بپردازید
  • بهینه سازی سایت برای موبایل

از توصیه‌های بالا استفاده کنین تا بتوانید رایج‌ترین خطاهای فنی سایت خود را پیدا کنید

سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)

.black hat seo

منظور از سئو کلاه سیاه یا Black Hat SEO مجموعه اقداماتی است که برخلاف قوانین موتورهای جستجو بوده اما در عین حال ممکن است موجب افزایش رتبه وبسایت شما می‌شود.

در واقع با استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه، شما به جای اینکه حق کافی برای حضور در نتایج جستجو را داشته باشید، موتورهای جستجو را فریب می دهید تا سایت شما را در نتایج بالا قرار دهند. استفاده مستمر از تکنیک های سئو کلاه سیاه به جای افزایش رتبه سایت، دیر یا زود موجب حذف شما از نتایج جستجو خواهد شد.

تکنیک‌های سئو کلاه‌سیاه یا Black Hat SEO

  • استفاده بی رویه از کلمات کلیدی
  • ریدایرکت های غیرمجاز
  • محتوای بی‌کیفیت
  • دوباره نویسی محتوا
  • لینک‌های پولی
  • لینک‌های اسپم در فوتر سایت ها
  • اسپم کردن در بخش کامنت وبلاگ‌ها
  • مزرعه‌های لینک
  • شبکه‌های وبلاگ خصوصی (PBN)

در سئو کلاه سیاه تمام راهکارها برحسب استفاده از نقاط ضعف موجود در الگوریتم های گوگل و موتور جستجوی گوگل ایجاد شده است.

پس اگر بخواهیم معنا و مفهوم ساده سئو کلاه سیاه رو بیان کنیم باید بگیم این نوع سئو در‌واقع کلاه گذاشتن سر گوگل است.

و اما در نهایت، سیاه نباشید. استفاده از تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه ریسک بسیار بسیار بالایی برای سایت شما دارد. این روش‌های غیر قانونی بالاخره دیر یا زود توسط گوگل شناسایی می‌شوند و وب‌سایت شما به‌سرعت توسط گوگل جریمه می‌شود، رنک سایتتان به شدت پایین می‌آید، یا اینکه گوگل شما را به طور کامل از نتایج جستجو حذف می‌کند.

پس گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی، بیاید و کاربر خوبی برای گوگل باشید و از روش‌های اخلاقی برای سئو سایت خود استفاده کنید تا گوگل هم برای تشویق کردن شما، وب‌سایت شما را به نتایج بالاتر هدایت کند.

سئو کلاه خاکستری Gray Hat Seo

gray hat seo

سئو کلاه خاکستری یا Gray Hat SEO شامل تکنیک‌هایی است که گوگل هنوز برای آن‌ها مجازات در نظر نگرفته است اما جز تکنیک‌های مجاز سئو‌هم بشمار نمی‌روند.

سئوکلاه خاکستری یک پله خطرناک‌تر است سئو کلاه سفید است.

درواقع سئو کلاه خاکستری دقیقا بین سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه قرار گرفته است، که ممکن است باعث جریمه و حذف سایت شما شود درمواردی هم ممکن است عکس این اتفاق رخ بدهد.

درک صحیح از Gray Hat SEO بسیار مهم است زیرا می‌تواند رتبه سایت شمارا بدون عواقب منفی بهبود بخشد، یا هزاران بازدید از دست رفته را برای شما به همراه داشته باشد.

سئو کلاه خاکستری به‌طور دوره‌ای تغییر می‌کند. آنچه که یک سال کلاه خاکستری درنظر گرفته می‌شود می‌تواند به عنوان کلاه سیاه یا حتی کلاه سفید در سال بعد طبقه بندی شود پس نکته مهم این است که سئوکاران باید به‌طور مداوم اطلاعات خود را بروزرسانی کنند.

اگر به درستی تکنیک های استفاده شود، می تواند به راحتی باعث افزایش رتبه سایت شما شود و از طرف دیگر، باعث صرفه جویی هزینه شود. الگوریتم گوگل خیلی باهوش است و همانطور که می دانید هرساله تغییرات زیادی در این الگوریتم انجام می شود.

سئو منفی (Negative Seo)

negetive seo

اگر بخواهیم  ساده ترین حالت ممکن سئو منفی را بیان کنیم،سئو منفی یعنی خراب کردن جایگاه رقیب.

سئو منفی بیشتر در سئو خارجی (Off Page SEO) اتفاق می‌افتد و به روش‌ها و تکنیک‌های غیرقانونی گفته می‌شود که باعث افت رتبه سایت رقیب می‌شود.

حتما الان این سوال برای شما مطرح شد که آیا واقعا سئو منفی وجود دارد یا خیر؟متاسفانه باید بگویم که بله، سئوی منفی امکان پذیر است و اگر به‌قدر کافی پیچیده و با دقت انجام شود تشخیص اینکه شخص دیگری این تکنیک‌ها را بر روی وب‌سایت شما پیاده کرده‌ است برای گوگل سخت و حتی گاهی غیرممکن است.

اما این موضوع نباید باعث نگرانی و وحشت شما شود چون سئو منفی بسیار زمان‌بر است و نیاز به انرژی زیادی دارد پس رایج نیست اما اگر شما رقبای سرسختی دارید که مدت طولانی در کلمات کلیدی از آن‌ها بالاتر بوده اید باید آماده اتفاقات این چنینی باشید.

روش‌های سئو منفی

  • مزرعه لینک و لینک‌های اسپم شده
  • نفوذ هکرها
  • محتوای کپی شده و تکراری
  • فعالیت مخرب در شبکه‌های اجتماعی
  • سرعت سایت
  • تخریب برند و انتشار محتوای انتقادی در اینترنت
  • ایجاد بک‌لینک‌هایی با انکرتکست‌های نامرتبط و یا حاوی کلمات کلیدی غیر اخلاقی و غیر قانونی

سئو منفی در بیشتر مواقع کسب وکارهای پر رونق و حوزه‌های پررقابت را مورد هدف قرار می‌دهد و کسب و کارهای کوچک خیلی در معرض خطر این نوع سئو نیستند اما پیشگیری بهتر از درمان است. از سایت‌های خود مراقبت کنید و امنیت آن‌را بالا ببرید تا گرفتار مشکلاتی مانند سئوی منفی نشوید.

سئو محلی

یکی دیگر از بخش‌های سئو که بسیار پرطرفدار و کاربردی است، سئو محلی یا لوکال سئو است. سئو محلی به این معناست که وب‌سایت خود را به گونه‌ای بهینه‌سازی کنید که علاوه بر کلمات هدف و مورد نظر، کلماتی که به یک منطقه جغرافیایی اشاره دارند را نیز در بر گیرد. به طور مثال می‌توان به این مورد اشاره کرد که اگر یک وکیل در شهر مشهد هستید، می‌توانید وب‌سایت خود را برای کلماتی نظیر وکیل در مشهد. وکیل پایه یک دادگستری در مشهد و … بهینه سازی کنید. همین امر سبب می‌شود تا دایره مشتریان شما مختص به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید شود.

ابزارهای سئو

ابزارهای زیادی هستند که داده‌هایی در اختیار ما قرار داده و به ما در تجزیه و تحلیل وب‌سایت کمک می‌کند. از این ابزارها می‌توان در تحقیق کلمات کلیدی، بررسی بک‌لینک‌ها، بررسی رقبا و …. استفاده کرد. در ادامه ابزارهای سئو که نیاز است هر متخصص سئو بلد باشد با آن‌ها کار کند را به شما معرفی می‌کنیم.

1. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

2. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

3. جی‌‌تی متریکس (GT Metrix)

4. گوگل کی‌ورد پلنر (Google Keyword Planner)

5. ماز (Moz)

6. ای‌اچرفز (Ahrefs)

7. وب‌سایت آدیتور (Website Auditor)

8. اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog)

9. گوگل ترندز (Google Trends)

10. سیمیلار وب (Similar Web)

سئو سایت وردپرسی

وردپرس یکی از محبوب‌تریم سیستم‌های مدیریت محتوا است. حدود 35 درصد کل وب‌سایت‌های موجود در اینترنت از وردپرس استفاده می‌کنند. اما چرا وردپرس انقدر محبوب است؟ کار با وردپرس بسیار راحت است. وردپرس این امکان را فراهم کرده تا افرادی که برنامه‌نویسی وب بلد نیستند هم بتوانند به راحتی وب‌سایتی طراحی کنند! یکی دیگر از ویژگی‌های خوب وردپرس، انعطاف و سازگاری آن است. یعنی شما می‌توانید براساس نیاز خود، وب‌سایت خود را به راحتی تغییر دهید. همچنین از طریق افزونه‌های مختلف می‌توانید قابلیت‌های زیادی به وب‌سایت اضافه کنید.

استفاده از ورد‌پرس باعث بهبود رتبه‌ شما نمی‌شود. بلکه پلاگین و امکانات وردپرس به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر وب‌سایت خود را بهینه‌سازی کنید. برای مثال پلاگین‌های مختلفی هستند عکس‌های موجود در وب‌سایت شما را بهینه می‌کنند و یا از طریق وردپرس می‌توانید به راحتی لینک‌سازی خود را انجام دهید. تمام این قابلیت‌ها باعث شده تا وردپرس بین متخصصان سئو طرفداران زیادی پیدا کند. در ادامه دو پلاگین که نقش مهمی در سئوی سایت وردپرسی دارند را به شما معرفی می‌کنیم:
پلاگین یاست (Yoast) و پلاگین رنک‌مث (Rank Math) به شما کمک می‌کند تا توضیحات متا، عنوان و کلمات کلیدی وب‌سایت خود را مشخص کنید. یکی دیگر از قابلیت این پلاگین‌ها، نشان دادن چگالی کلمات کلیدی شما است. همچنین پلاگین رنک‌مث و یاست لینک‌های خروجی و داخلی شما را بررسی می‌کند. این پلاگین‌ها با اطلاعات مختلفی که در اختیار شما قرار می‌دهند به شما کمک می‌کنند تا سئوی سایت وردپرسی خود را بهبود دهید.

تکنیک‌های سئو

اگر می‌خواهید وبسایت خود را بهینه‌سازی کنید تا فروش بیشتری داشته‌باشید، ‌در این قسمت 10 تکنیک سئو که به شما کمک می‌کند تا جایگاه بهتری کسب کنید، به شما معرفی می‌کنیم:

1. محتوای قدیمی خود را آپدیت کنید. آپدیت محتوا به گوگل نشان می‌دهد که شما محتوای خود را فراموش نکردید و به آن اهمیت می‌دهید.

2. وب‌سایت خود را ریسپانسیو کنید تا در تمام اندازه‌ها درست نمایش یابد.

3. وب‌سایت باید دارای منو باشد تا کاربران بتوانند به صفحات دیگر وب‌سایت دسترسی پیدا کنند.

4. سرعت بارگذاری صفحه بالا باشد. اگر بارگذاری وب‌سایت شما طول بکشد، کاربران خود را از دست خواهید داد!

5. باید ویژگی‌هایی در وب‌سایت خود در نظر بگیرید تا کاربر را تشویق به تعامل یا اقدامی در وب‌سایت کنید. مثلا از کاربران بخواهید نظرات خود را بگویند یا سوال‌های خود را بپرسند.

6. محتوای باکیفیت تولید کنید. هر محتوایی که تولید می‌کنید باید متناسب با نیازهای کاربران باشد. در نوشتن محتوا از جمله و پاراگراف‌های کوتاه استفاده کنید. برای یادگیری نوشتن محتوای بهینه‌شده مقاله “سئو محتوا” را مطالعه کنید.

7. تصاویر یکی از مهم‌ترین اجزای وب‌سایت هستند. تا جایی که می‌توانید حجم عکس‌های خود را کاهش دهید تا سرعت بارگذاری صفحات کاهش پیدا نکند. همچنین ویژگی Alt تصاویر را فراموش نکنید! Alt متن جایگزین عکس است که توسط موتورهای جستجو درک و بررسی می‌شود. حتما در Alt از کلمات کلیدی صفحه خود استفاده کنید.

8. بک‌لینک‌ها قلب سئو هستند و به سایت شما اعتبار می‌دهند. کیفیت لینک‌ها بسیار مهم‌تر از تعداد آن‌ها است. پس سعی کنید از سایت‌هایی که معتبر هستند، لینک دریافت کنید.

9. از فروم‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای به اشتراک‌گذاری مطالب خود استفاده کنید. این کار باعث گرفتن لینک و بهبود رتبه می‌شود.

10. عنوان سئو را به گونه‌ای بنویسید تا کاربران ترغیب شوند وارد وب‌سایت شما شوند. عباراتی ماندد “هر آنچه که باید بدانید”، “همه چیز در مورد…” و “آموزش 0 تا 100” جزء عناوینی هستند که باعث افزایش کلیک شما خواهند شد. همچنین نوشتن یک CTA در توضیحات متا به تشویق کاربران برای کلیک روی وب‌سایت شما بسیار کمک خواهد کرد.

با بهبود این موارد متوجه می‌شوید که کاربران زمان بیشتری را صرف بررسی و گشتن در سایت شما می‌کنند. این اتفاق باعث می‌شود تا گوگل رتبه و جایگاه شما را بهبود دهد.

سئو اینستاگرام

seo instagram

همان طور که در گوگل الگوریتم‌های بسیاری وجود دارد تا بتواند بهترین نتیجه را نشان دهد، در اینستاگرام هم بسیاری الگوریتم وجود دارد که در تلاش هستند تا بهترین عملکرد را به جا بگذارند.

هدف همه‌ی این الگوریتم‌ها بهبود تجربه استفاده کاربران از آن نرم افزار است.

اینستاگرام رسما به بیش از یک میلیارد کاربر فعال ماهانه رسیده است- این بدان معنی است که اکنون محبوب تر از برخی رسانه‌های اجتماعی مانند توییتر یا لینکدین عمل می‌کند.

سئو اینستاگرام یعنی صفحه کاری شما انقدری بهینه و برای کاربر مفید باشد که خود اینستاگرام با سرچ کردن یک کلمه توسط کاربر، تشخیص دهد که پیج شما از نظر محتوایی و کاربری مناسب مخاطب است، و صفحه شما را بالاتر از دیگر رقبا نشان دهد.

تکنیک‌ها سئو اینستاگرام

  • بهینه سازی پروفایل اینستاگرام
  • قرار دادن کلمه کلیدی در نام کاربری (Username)
  • استفاده از کلمات کلیدی ثانویه در بایو
  • استفاده از هشتگ‌های مرتبط و با مفهوم
  • استفاده از کلمات کلیدی در کپشن
  • استفاده از تگ ALT  متن جایگزین
  • آنالیزوتجزیه وتحلیل

از روش‌های سئو کلاه سیاه در اینستاگرام استفاده نکنید،الان این سوال برای شما پیش میاد که مگه ممکنه اینستاگرام هم تکنیک‌های سیاه داشته باشه؟باید بگم که بله شما باید اینستاگرام هم یک موتور جستجو جدا در نظربگیرید که مجازات و جریمه‌هایی برای برخی کارها در نظر گرفته است.

تکنیک‌های سئو کلاه سیاه در اینستاگرام

خرید فالوور فیک

استفاده از ربات

تکرار بیش از حد کلمه کلیدی

دزدی محتوا

هر آنچه که باید در مورد سئو یوتیوب بدانید

کتاب‌های سئو

مطالعه کردن در هر حوزه‌ای باعث افزایش اطلاعات در آن حوزه می‌شود البته که سئو هم از این قاعده مستثنی نیست و با مطالعه کتاب های سئو میتوان مهارت و تخصص لازم را بدست آورد.

کتاب SEO Step By Step

seo step by step

کتاب سئو مرحله به مرحله (راهنمای کامل جذب ترافیک از گوگل برای مبتدیان) نوشته کمین جونز است. این کتاب حاصل تجربه 15 ساله نویسنده کتاب در زمینه سئو می‌باشد و بدون شک یکی از بهترین کتاب‌های آموزش سئو به حساب می آید.

مطالعه باعث افزایش آگاهی و توانایی شما در در حوزه کاریتان می‌شود

در ادامه به معرفی چند کتاب درمورد سئو و الگوریتم های گوگل می‌پردازیم.

کتاب SEO for Growth

seo growth

این کتاب نوشته جان جانتش و فیل سینگلتون است. نویسندگان کتاب سئو برای رشد بر این باورند که بهینه سازی برای موتور‌های جستجو، وابسته به تبلیغات و روابط عمومی امروزی تبدیل شده است. آن‌ها بر کارافرینی و حضور در فضای آنلاین تاکید بسزایی دارند. همانطور که اسم کتاب مشخص می‌کند، نویسندگان سعی بر این داشته اند که رشد به وسیله سئو را به شما آموزش دهند و به وسیله تکنیک‌های سئو و بهینه سازی سایت، موجب رشد تجارت الکترونیک ما شوند.

the link building book

این کتاب نوشته پدی موگان متخصص شناخته‌شده و مشهور در زمینه ساخت لینک است. این کتاب یکی از جامع‌ترین و کاربردی‌ترین کتاب‌ها در حوزه لینک‌سازی در دانش سئو به حساب می آید.

منابع یادگیری سئو

Moz.com

این وبسایت دارای مقالات و انجمن‌های بسیار قوی است که آن را تبدیل به یک منبع قوی و یک مرجع معتبر برای فهمیدن آخرین تغییرات گوگل کرده است. همچنین وب سایت ماز یکی از ابزار های سئو بسیار قدرتمند محسوب می شود که تمام متخصصین سئو با آن آشنایی دارند.

SEO by the sea

سایت SEO By The Sea یک وبلاگ تخصصی است که درباره سایت‌های بزرگی مانند گوگل تمرکز دارد.

این سایت به وسیله اقای Bill Slawski مدیریت شده و اطلاعات دقیق‌تری نسبت به دیگر وبلاگ‌های سئو در اینترنت ارائه دهد. سایت SEO By The Sea به عنوان یک منبع برای درک تکنولوژی و متودولوژی پشت فاکتورهای رتبه‌دهی سایت‌ها، بی‌نظیر است.

Webmaster World

این سایت یک فروم آنلاین است که در آن به بررسی و آموزش سئو و بازاریابی دیجیتال پرداخته می‌شود و متخصصان این حوزه به سوالات افراد پاسخ می‌دهند.

در این مقاله سعی بر این داشتیم دیدی کلی نسبت به سئو برای شما به وجود آوریم، تا با کلیت سئو و مراحل و انواع آن بیشتر آشنا شوید.برای یادگیری بهتر و اصولی این مباحث بهترین پیشنهاد ما ، شرکت در دوره سئو می‌باشد. این دوره سئو به صورت جامع برگذار شده و سعی بر این شده تمامی مباحث به صورت کاربردی در اختیار شما همراهان گرامی قرار داده شود.

برای شرکت در دوره سئو از طریق صفحه تماس با من ، تماس بگیرید.

به اشتراک بزار:

پیشنهاداتی برای شما

سئو موبایل چیست؟ آموزش بهینه‌سازی سئو برای موبایل

سئو موبایل چیست؟ آموزش بهینه‌سازی سئو برای موبایل

UX در سئو | مهم‌ترین نکات تجربه کاربری برای بهبود سئو

UX در سئو | مهم‌ترین نکات تجربه کاربری برای بهبود سئو

سئو صفحه درباره ما

سئو صفحه درباره ما | چگونه باید صفحه درباره ما را بهینه‌سازی کرد؟

سئو محصولات ووکامرسی | آیا باید محصولات را سئو کنیم؟

سئو محصولات ووکامرسی | آیا باید محصولات را سئو کنیم؟

بازاریابی توسط موتورهای جست‌و‌جو

بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) چیست؟

رفع جریمه الگوریتم پنگوئن

آشنایی با الگوریتم پنگوئن

دوره‌های ما رو دیدی؟!

4.9

در حال ثبت نام

8,000,000 تومان

4.9

در حال ثبت نام

12,000,000 تومان

برای مشاوره از روش های زیر اقدام کنید



    یا از طریق زیر با ما تماس مستقیم بگیرید!

    قیمت دوره:

    خرید مستقیم

    برای خرید مستقیم فقط کافیست دوره را به سبد خرید اضافه کنید و سپس وارد سبد خرید شوید و با زدن روی دکمه “تسویه حساب” و بعد از پر کردن اطلاعات خودتان دکمه تسویه حساب را زده و وارد درگاه پرداخت شوید.

    بعد از خرید اطلاعات دوره برای شما ایمیل خواهد شد پس لطفا یک ایمیل واقعی و در دسترس وارد کنید!

    خرید قسطی

    میتوانید برای خرید قسطی دوره سئو در تلگرام و واتساپ به ما پیام دهید.

    برای خرید نقدی کد تخفیف venda25 رو وارد کنید و 25 درصد تخفیف بگیرید. برای خرید اقساطی کد تخفیف venda15 رو‌ وارد کنید و 15 درصد تخفیف بگیرید و مبلغ پرداخت شما نصف مبلغ دوره میباشد و نصف بقیه مبلغ بعد از نیمه دوم دوره پرداخت میگردد. برای هرگونه سوال می توانید از پشتیبانی در واتس اپ و تلگرام استفاده کنید.

    شماره جهت ارتباط در تلگرام و واتساپ: 09350773559

    شماره کارت: 6104337526421662

    شماره شبا:IR970120020000008621486072

    به نام ندا خالقی

    خرید مستقیم

    برای خرید مستقیم فقط کافیست دوره را به سبد خرید اضافه کنید و سپس وارد سبد خرید شوید و با زدن روی دکمه “تسویه حساب” و بعد از پر کردن اطلاعات خودتان دکمه تسویه حساب را زده و وارد درگاه پرداخت شوید.

    بعد از خرید اطلاعات دوره برای شما ایمیل خواهد شد پس لطفا یک ایمیل واقعی و در دسترس وارد کنید!