توضیحات متا یا متا دیسکریپشن، از تگهای مهم HTML و از تکنیک های سئو داخلی به شمار میروند که شرح مختصری از صفحه یا پست شما را به خود اختصاص میدهند. این عناوین، توضیحات و کلمات کلیدی شماست که در نتایج جستجوی گوگل نشان داده میشوند و در واقع، آنها بخشی از کد Head وبسایت شما را تشکیل میدهند. البته باید بدانید که این تگ، برای کاربران و بازدیدکنندگان درون صفحه شما نشان داده نمیشود؛ با این حال، موتورهای جستجو و مرورگرها میتوانند از آن استفاده کنند. توضیحات متا به برند شما کمک میکند تا به صورت غیرمستقیم بر رتبه سئو سایت خود تاثیر مثبت بگذارید که خود عامل اصلی ترافیک، پیشرفت و فروش بیشتر محصولات شما به حساب میآید.
اهمیت توضیحات متا چقدر است؟
توضیحات متا، یک قسمت بسیار مهم و مشهود در دیجیتال مارکتینگ است که استفاده درست و اصولی از آن، اعتبار برند شما را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد. تهیه یک توصیف خوانا و جذاب با استفاده از کلمات کلیدی مهم، میزان کلیک و ترافیک را برای یک صفحه وب بهبود میبخشد. به عنوان مثال، اگر صفحهای از سایت شما با موضوع آموزش سئو در نتایج جستجوی گوگل قابل دسترس باشد، استفاده از کلمه “آموزش حرفهای سئو” در توضیحات متا میتواند کاربران زیادی را ترغیب به مطالعه محتواهای سایت شما کند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که توضیحات متا، برای رتبه بندی سئو به اندازه گذشته دارای اهمیت نیستند؛ یا به عبارتی، تاثیر مستقیمی بر رتبه بندی سایت شما ندارند. اما تجربیات نشان میدهد، دادههای متا کماکان راه مناسبی برای بهبود غیرمستقیم سئو سایت به شمار میروند.
نکات مهم برای ایجاد تگ توضیحات متا
توضیح دادیم که ایجاد یک تگ توضیحات متا ایدهآل، باعث افزایش کلیک کاربران میشود و تاثیر مطلوبی بر رتبه برند دیجیتالی شما دارد. حال باید بدانید که اگر توضیحات متا شما، استانداردهای لازم را رعایت نکرده باشد، تاثیرات منفی آن، در انتظار وبسایت شما خواهد بود. در ادامه قصد داریم نکات حائز اهمیت برای ایجاد توضیحات متا اصولی را در اختیار شما قرار دهیم.
توجه به تعداد کارکترها
قانون مشخصی برای تعداد کارکترهای تگ توضیحات متا وجود ندارد؛ این بدین معناست که اگر توضیحات متا شما از یک تعداد کارکتر خاصی بیشتر یا کمتر شود، سایت شما مورد جریمه گوگل قرار نخواهد گرفت. اما از آنجایی که گوگل فقط 100 تا 120 کارکتر از توضیحات متا را در صفحه نتایج جستجو نشان میدهد، بهتر است میزان کلمات مورد استفاده خود را در همین رده نگه دارید، یا میتوانید کلمات کلیدی مهم خود را در ابتدای توضیحات خود قرار دهید. توصیه ما به شما این است که به سلیقه گوگل توجه کنید و توضیحات متا خود را، در همان حدود 100 تا 120 کلمه ایجاد کنید.
استفاده نکردن از توضیحات تکراری
هرگز از توضیحات متا یکسان در کل سایت خود استفاده نکنید. از آنجا که هر صفحه سایت شما، محتوای خاص خود را دارد، پس باید توضیحات متا این صفحات نیز، متفاوت و منحصر به فرد باشد. همچنین اگر سایت شما تعداد صفحات بسیار بالایی دارد و ایجاد توضیحات متا متفاوت برای هر صفحه مقدور نیست، سعی کنید فقط توضیحات متا صفحات اصلی خود را متفاوت سازید و برای بقیه صفحهها که اهمیت کمتری دارند، عنوان توضیحات متا را خالی بگذارید. باز هم تکرار میکنیم، تحت هیچ شرایطی از متا دیسکریپشن یکسان در سایت خود استفاده نکنید!
استفاده از کلمات جذاب و واضح در توضیحات
دنیای دیجیتال، یک دنیای رقابتی بسیار سنگین است و جذب کاربر، از بزرگترین دستاوردهای این عرصه به شمار میرود. سعی کنید سلیقه و نیاز کاربران را در راستای محتوای خود شناسایی کنید؛ و بعد از آن یک تگ توضیحات مناسب ایجاد کنید. به زبانی سادهتر، کاربران را ترغیب به بازدید از سایت خود کنید. استفاده از کلماتی مانند فوق العاده، ارزان، سادهترین، کاربردی و… میتواند به بهبود کیفیت توضیحات متا شما کمک کند. البته در نظر داشته باشید که بهتر است در همان حد کیفیت محتوای خود توضیحات متا را بنویسید. به عنوان مثال، اگر از عبارت “آموزش سئو پیشرفته” در توضیحات خود استفاده نمودهاید، با ارائه محتوایی ساده و مبتدی وقت بازدیدکنندگان را تلف نکنید. زیرا برگشت کاربر از سایت شما به صفحه نتایج جستجو بدون فعالیت خاص، به سایت شما آسیب خواهد رساند که در ادامه این مقاله، توضیحات بیشتری درباره آن ارائه خواهیم داد.
نوشتن توضیحات متا مرتبط با صفحه وبسایت
عدم ارتباط بین توضیحات متا و محتوای سایت شما، کاربران را وادار به خروج از سایت شما بدون هیچ فعالیت مفیدی خواهد کرد. حال این اتفاق چه تاثیری بر روی کسبوکارهای دیجیتالی دارد؟ نرخ پرش یا Bounce Rate نشان دهنده تعداد کاربرانی است که بدون انجام فعالیت خاصی سایت شما را ترک نمودهاند و به صفحه نتایج جستجو برگشتهاند. در واقع، یکی از راههای غیرمستقیم نشان دادن نارضایتی کاربران از سایتها به شمار میرود که عامل اصلی آن، عدم ارتباط بین توضیحات متا با محتوای مورد نظر است. حال در صورت اثبات این امر به موتورهای جستجو، رتبه برند شما دچار آسیب خواهد شد. از طرفی شما با ایجاد توضیحات نامربوط به محتوا، برای بازدیدکنندگان خود ارزشی قائل نشدهاید. به زبانی سادهتر، عدم ارتباط بین توضیحات متا و محتوا، در شان برند شما نخواهد بود!
قرار دادن کلمات کلیدی در توضیحات متا
از آنجایی که توضیحات متا، شرح جزئی از محتوای صفحه شما میدهد؛ وجود کلمات کلیدی در آن، دارای ضرورت خاصی شده است. همچنین در انتخاب کلمات کلیدی نیز دقت لازم را بکار بگیرید و نیازهای کاربران را شناسایی کنید؛ زیرا که کلمات کلیدی شما، در صفحه نتایج گوگل به صورت پررنگ نشان داده خواهند شد. قبلتر توضیح دادهایم که بهتر است از کلمات کلیدی در ابتدای توضیحات متا خود استفاده نمایید؛ حال این نکته هم فراموش نکنید که در قرار دادن این کلمات مهم در توضیحات متا، افراط به خرج ندهید و سعی کنید حداکثر دو کلمه کلیدی را در تگ توضیحات قرار دهید.
استفاده نکردن از علامت نقل قول در متا دیسکریپشن
از آنجا که توضیحات متا در قسمت HTML گنجانده میشود، شما باید دقت کنید تا از کاراکترهایی که باعث شکسته شدن زبان HTML میشوند استفاده نکنید. یکی از این کاراکترها که در اکثر مواقع باعث ایجاد مشکل میشود علامت نقل قول )”( است. این علامت (“ نقل قول”) میتواند در توضیحات متا مشکلساز شود پس از استفاده آن اجتناب کنید. اما اگر استفاده آن ضروری و واجب است میتوانید از تک لاین به عنوان جایگزین استفاده کنید.
توضیحات متا چگونه بر سئو سایت ما تاثیر دارد؟
توضیح دادیم که خود تگ توضیحات متا، به تنهایی معیاری برای رتبه بندی سایت شما نخواهد بود. اما اگر در ایجاد آن دقت لازم را بکار بگیرید یا به عبارتی نکتههای گفته شده را رعایت کنید؛ توضیحات متا ساخته شده شما، برای کاربران جذب کننده خواهد بود و احتمال مراجعه به سایت شما را افزایش میدهد. حال این امر به شما کمک میکند نرخ کلیک بیشتری کسب کنید، ترافیک سایت شما افزایش یابد و در نهایت تجربه کاربری مثبتی از سایت شما برای موتورهای جستجوی گوگل به ثبت برسد. البته برای کسب تجربه کاربری مثبت مورد نظرتان، باید علاوه بر توضیحات متا، محتوای مربوط به آن نیز دارای کیفیت مطلوبی باشد. حال دستاوردهای شما برای گوگل تحسین برانگیز خواهد بود و او چارهای جز بهبود رتبه برند شما را ندارد!
آیا استفاده از توضیحات متا ضروری است؟
قاعدتا شما بدون استفاده از تک توضیحات هم میتوانید به موفقیت مطلوبی در دنیای دیجیتال برسید؛ اما میدانیم که رقابت شدیدی بین برندها در جریان است؛ پس با این اوصاف چه دلیلی وجود دارد که یکی از کاربردیترین شیوههای جذب کاربر را در نظر نگیریم؟ هدف همه ما، کسب اعتبار و جایگاه مناسب در موتورهای جستجو به صورت درست طبق الگوریتمهای گوگل است. پس در این مسیر، از تمامی شیوههای مستقیم و غیرمستقیم که موجب بهبود سئو برند شما میشوند، استفاده نمایید. لازم به ذکر است که اجرای غیراصولی هر روشی، میتواند نتیجه برعکس بر کسبوکار شما بگذارد. سعی کنید قبل از بکارگیری روشها، با مشاورین سئو گفتگو کنید.
توضیحات متا در وردپرس
میدانید که امروزه WordPress از کاربردیترین ابزار طراحی برای وبمستران به شمار میرود. حال میخواهیم با هم به بررسی امکانات این ابزار برای توضیحات متا بپردازیم. یکی از پلاگینهای (افزونههای) قدرتمند در وردپرس، YoastSEO است که یکی از کاربردهای این پلاگین، ایجاد توصیحات متا اختصاصی برای هر صفحه از وبسایت شما است که شما با استفاده از آن، چالش خاصی برای نوشتن عنوانهای صفحات خود نخواهید داشت. با استفاده از این پلاگین و همچنین توجه به نکات ذکر شده درباره نوشتن توضیحات متا، میتوانید تگ متا متناسب با ایدهآلهای مورد نظرتان را در صفحه نتایج جستجو گوگل نمایان کنید.
حال شما با مفهوم کلی و ریزنکات مهم در توضیحات متا آشنا شدهاید و در ایجاد آن مشکلی نخواهید داشت. همچنین اگر تگ توضیحات شما مطابق با استانداردهای ذکر شده، شکل نگرفت و نگران بهینه سازی برند خود هستید، میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر، به سامانه مشاوره سئو ما مراجعه نمایید. ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده اید. شما اهمیت به چه مواردی دیگری را در ایجاد تگ توضیحات متا پیشنهاد میکنید؟ با ما به اشتراک بگذارید.
در دورههای سئو ما به توضیح کامل انواع متا تگها و تاثیر آن در سئو میپردازیم. برای ثبت نام در این دورهها با ما تماس بگیرید.